Naše

Gradonačelnik o Mittalovoj dozvoli, Eko-forumu…

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Grdonačelnik Husejin Smajlović je na posljednjoj sjednici društva “ćutača” zvanog Gradsko vijeće zagonetno prozivao određene “faktore”, a upućeniji znaju da se radilo o Samiru Lemešu, kantonalnom zastupniku DF-a i u ovoj priči bitnije, Predsjedniku eko foruma Zenica.

– Ovi neki ljudi što su otišli i zakazali press konferenciju” – da, to sam ja, potvrdio nam je Lemeš kazavši da je gradonačelnik u pravu kad je rekao da “nije ni dočekao kraj sastanka”, ali i obrazlaže zašto.

– Sastanak zakazan 24 sata ranije, a znali su da mi je u isto vrijeme zakazana sjednica Skupštine ZDK, pa da mogu reći “mi vas zvali, a vi niste htjeli doći”. Predstavnik federalnog ministarstva okoliša Rudež je nazvao sastanak “jednom vrstom javne rasprave” i donio je Rješenje sa brojem protokola i datumom 27.5.2015, koji je nakon naših “neargumentovanih” primjedbi odjednom postao “nacrt rješenja”. Da nismo došli, riječ “nacrt” bi se zaboravila, jer je na tom papiru nigdje nema. I dobili bismo dozvolu u kojoj je rok za otprašivanje decembar 2016. “Samo” 5 godina duže nego u prvoj dozvoli, i “samo” godinu dana duže od roka utvrđenog u maju 2014. Pa ko onda kupuje vrijeme gradonačelniče, pita se Lemeš?!? Lemeš nam je potvrdio i da se “zaista gubi “između državnog i nevladinog sektora, popodne sam jedno, prijepodne drugo”.

– I prije i poslije podne se borim za opšte dobro, umjesto da sjedim kod kuće i kukam. I osoba koja me proziva je prijepodne gradonačelnik, a popodne (pot)predsjednik Sabora Islamske zajednice BiH. Ali se očito ne gubi između ta dva sektora, nego ih uspješno integriše u jedan. Uput, obavlja niz sportskih, društvenih i potpuno različitih funkcija, koje vrlo uspješno integriše na potezu biznis-politika, smatra Lemeš. Nadamo se da će nadležna komisija na “javnu raspravu” za koju je dominitar Rudež jasno rekao da “je neće biti jer nije predviđena zakonom”, što znači da će se pričati uprazno, donijeti prave, papirne primjedbe na nacrt dozvole, umjesto da samo njeni članovi prijete svojim povlačenjem iz komisije.

Za kraj, pročitajte šta je Zenici bilo spremljeno u već pripremljenom Rješenju, a onda i pogledajte obraćanje našeg gradonačelnika na sjednici Vijeća.

Dozvola433



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno