Politika

Gradonačelnik Kasumović ugostio studente Politehničkog fakulteta u Zenici, učestvovali na Svjetskoj konferenciji programera u Berlinu

Podijeli ovu vijest:

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović ugostio je u svom kabinetu grupu studenata Politehničkog fakulteta u Zenici, Odsjek za softversko inžinjerstvo, a koji su učestvovali na ovogodišnjoj Svjetskoj konferenciji programera u Berlinu. Među 19 studenata iz BiH koji su boravili u Berlinu bilo je i šest mladih Zeničana i to Lejla Heleg, Jana Jerkić, Selman Patković, Muamer Aličković, Amer Pašanbegović i Evel Ribo.

Ovom prilikom studenti su gradonačelniku Kasumoviću objasnili koliko je značajno učešće za njih na ovoj konferenciji, a koji im je tom prilikom poručio kako je zanimanje kojim se bave itekako perspektivno, ali i sve atraktivnije na tržištu rada.

PROČITAJTE I:   Sve manji interes dijaspore za glasanje na izborima u BiH

“Čestitam vam, prije svega, na učešću na tako značajnom događaju gdje ste predstavljali i svoj grad. S obzirom na to kako živimo u vremenu tehnologija i programiranja smatram vaš studij itekako perspektivnim, a u svom gradu imate odličnu Poslovnu zonu “Zenica 1” gdje možete pokrenuti i vlastiti biznis. Gradska uprava Zenica sa mnom na čelu podržava takve projekte i mi ćemo vam uvijek biti podrška na tom putu”, rekao je gradonačelnik Kasumović.

PROČITAJTE I:   GIK Zenica: Obavještenje za lica vezana za svoje domove

Inače, na dvodnevnoj konferenciji u Berlinu prisustvovalo je 250 predavača i 8.000 učesnika iz svih dijelova svijeta.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno