Politika

Gradonačelnik Kasumović primio predsjednika BZK “Preporod” Zenica, razgovarali o stanju u “Preporodu”

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović primio je danas predsjednika Bošnjačke zajednice kulture (BZK) “Preporod” Zenica Ajdina Huseinspahića i sekretara Tarika Isakovića.

Predsjednik BZK “Preporod” Zenica Ajdin Huseinspahić informisao je gradonačelnika Kasumovića o aktivnostima i radu “Preporoda”, posebno se osvrćući na izazove s kojima se suočavaju u posljednje vrijeme.

„Sve naše aktivnosti usmjerene su na očuvanje tradicije Bošnjaka. Radimo koliko možemo, ali se nažalost u svom radu suočavamo i sa preprekama koje kao zajednica ne možemo sami prevazići. U ovom trenutku najveći problem nam predstavljaju dugovi za centralno grijanje, pa i komunalnu naknadu. U toku je izvršenje sudske odluke zbog koje su nam skinuta sredstva s računa“, kazao je Huseinspahić.

Također je izrazio zahvalnost gradonačelniku Kasumoviću na dosadašnjoj podršci “Preporodu”.

„Izuzetno mi je drago što ste Vi prepoznali ljude koji nastoje unaprijediti i poboljšati rad BZK “Preporod” Zenica i što kontinuirano pokazujete dobru volju za dijalog i saradnju“, naglasio je Huseinspahić.

Gradonačelnik Fuad Kasumović je pohvalio rad predsjednika Huseinspahića i njegovih saradnika, koji nastoje “Preporod” Zenica učiniti prepoznatljivim po kvalitetnim i važnim programima.

„Nesporno je da je BZK “Preporod” Zenica imao i još uvijek ima podršku Gradske uprave Zenica i mene kao gradonačelnika. Na različite načine smo nastojali doprinijeti da “Preporod” Zenica ima bolje uslove za rad. Objekat u kojem je smješten “Preporod” nije vlasništvo Grada Zenica, ali smo bez obzira na to izvršili sanaciju krova. U okviru svojih mogućnosti i nadležnosti ćemo se uključiti i u rješavanje problema koji imate u vezi sa dugovima“, istakao je gradonačelnik Kasumović.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno