Zenica

Gradonačelnik Kasumović posjetio vrtić “Poletarac”: Stvaramo bolje uslove za naše najmlađe sugrađane

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Gradonačelnik Kasumović posjetio vrtić “Poletarac”: Stvaramo bolje uslove za naše najmlađe sugrađane – U protekla tri mjeseca Javna ustanova Predškolski odgoj i obrazovanje Zenica u svih sedam vrtića izvršila je radove na rekonstrukciji i uređenju objekata. U toku su završni radovi na zamjeni vanjske stolarije vrtića “Poletarac”, koje je tim povodom danas posjetio gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović.

“Uprava javne ustanove i Gradska uprava kao osnivač, protekle tri godine poduzeli su niz aktivnosti s ciljem poboljšanja uslova za boravak naših najmlađih sugrađana ali i uposlenih u ovim objektima. I ovo vrijeme pandemije, koristi se kako bi normalizacijom uslova za povratak djece u vrtiće, kvalitet usluge bio još bolji”, kazao je gradonačelnik Kasumović.

Direktorica JU za predškolski odgoj i obrazovanje Zenica, Jasmina Gasal upoznala je gradonačelnika, da je u proteklom periodu zamjenjena kompletna vanjska stolarija u vrtićima “Poletarac” i “Sead Škrgo”, a parcijalno u vrtićima “Pinokio”, “Lipa” i “Pčelica”. Svi vrtići dobili su novi namještaj, molersko-farbarski radovi su izvršeni u vrtićima “Pinokio”, “Pčelica” i “Radost”, dok su keramičarski radovi završeni u obdaništima “Dunja”, “Radost” i “Pčelica”, gdje su izvršeni i radovi na podnoj izolaciji. Zamjena vodovodnih instalacija i nabavka i ugradnja sanitarnih uređaja izvršena je u vrtićima “Dunja”, “Radost”, “Pinokio” i “Pčelica”.

“Navedenim radovima uveliko su unaprijeđeni uslovi boravka djece, okruženje je poticajno i spremno da odgovori svim izazovima odgojno-obrazovnog rada. Za vrijeme obustave rada, zaposlenici ustanove su očistili i dezinfikovali prostor i igračke, te u novouređenim vrtićima pripremamo aktivnosti za naredni period kada očekujemo povratak djece i osmišljavamo edukativne video priloge koje svaki radni dan u 18 sati emitujemo na našoj Facebook stranici JU Predškolski odgoj i obrazovanje Zenica”, kaže Jasmina Gasal, direktorica Javne ustanove Predškolski odgoj i obrazovanje Zenica.

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno