Zenica

Gradonačelnik Kasumović posjetio novotvorene pogone preduzeća Ecocomfort Zenica

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Gradonačelnik Kasumović posjetio novotvorene pogone preduzeća Ecocomfort Zenica – Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović i pomoćnica gradonačelnika za privredu i upravljanje razvojem Amra Mehmedić posjetili su danas omladinsko naselje u Nemili, gdje se od 1. aprila ove godine nalaze proizvodni pogoni preduzeća “Ecocomfort” d.o.o. Zenica.

U objektima godinama napuštenog naselja uz magistralni put M-17 trenutno 95 radnika proizvodi obuću za italijansko tržište.

“Ecocomfort u dva pogona u Zenici upošljava 130 ljudi koji proizvode tekstil i obuću, isključivo za inostrano tržište. U Nemili radimo oko tri mjeseca i naš plan je kompletnu proizvodnju izmjestimo u ove pogone, s ciljem zapošljavanja 200 radnika. Zahvalni smo gradonačelniku Kasumoviću i Gradskoj upravi koji su nam omogućili da u povoljnom poslovnom ambijentu stvaramo novu vrijednost. Zakupnina koju plaćamo je zaista povoljna, a prevashodni cilj projekta bio je zapošljavanje stanovnika Nemilskog kraja”, kaže Fikret Ramović, vlasnik “Ecocomfort” d.o.o. Zenica.

Posljednjih dvadesetak godina Grad Zenica je iz budžeta izdvojio stotine hiljada konvertibilnih maraka za električnu energiju, održavanje i staražarsku službu koja je osiguravala devastirano omladinsko naselje u Nemili.

“Konačno je došlo vrijeme da ubiremo plodove rada tokom kojeg smo u protekle dvije i po godine stvorili sve uslove da Zenica postane najpoželjnija destinacija za investitore. Protivnicima razvoja Zenice poručujem kako nisu uspjeli u svojim namjerama i danas je Zenica, odgovorno tvrdim, najprivlačniji grad za investiranje. Prvi smo grad u BiH koji svojim privrednicima omogućava da dođu do beskamatnih kreditnih sredstava, uveli smo brojne vrste poticaja za mala, srednja i velika preduzeća, u Poslovnoj zoni Zenica 1 izgradili smo novu infrastrukturu, prodali 17 parcela na kojima će se graditi nove fabrike. Na tome se nećemo zaustaviti i kada u funkciju uskoro stavimo naše dvije super atraktivne prodajno – poslovne zone Zenica jug na lokaciji Antena i Zenica sjever u Banlozima, uvjeren sam da je pred Zenicom i njenim građanima svijetla budućnost”, optimista je Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice.

Nakon obilaska pogona “Ecocomforta” gradonačelnik nije krio zadovoljstvo.

“Ovdje u Nemili, umjesto zapuštenog prostora sada imamo suprotnu situaciju, da ozbiljan investitor uz podršku Gradske uprave daje priliku za zapošljavanje velikom broju stanovništva Nemilskog sliva. Radna snaga koja bi najteže dobila posao na tržištu rada, sada ima priliku da se zaposli i ima primanja. Zahvalio bih se investitoru na povjerenju i želim mu, da dugo godina posluje s uspjehom i na zadovoljstvo svoje i naravno naših sugrađana, koji ovdje rade”, poručio je Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice.

Grad Zenica je prije nepunih godinu dana izdvojio 41.000 KM za asfaltiranje 380 metara puta koji je omladinsko naselje spojio sa magistralnim putem M-17, čime su stvoreni preduslovi za razvoj privrede ali i bolje uslove života stanovnika Stare Nemile.Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno