Zenica

BNP Zenica: Javni razgovor povodom objavljivanja knjige „Srebrenica MCMXCV“

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

BNP Zenica: Javni razgovor povodom objavljivanja knjige „Srebrenica MCMXCV“ – Sinoć je u Bosanskom narodnom pozorištu Zenica održan javni razgovor u povodu objavljivanja knjige „Srebrenica MCMXCV“.

Učesnici su bili: Selvedin Avdić, Emir Suljagić, Kenan Zekić, Dževad Drino, Enis Omerović i Muamer Spahić. Suorganizator ovog događaja bio je i Univerzitet u Zenici.

„Ova knjiga predstavlja kratki pregled Srebrenice, odnosno činjenica u vezi sa događajima u Srebrenici u periodu od samog nastanka enklave 1992. godine, preko događaja u julu 1995. godine pa do septembra i oktobra 1995. godine kada su prekopane masovne grobnice.

Knjiga sadrži najbazičnije činjenice pisane relativno prihvatljivim jezikom i predstvlja pokušaj uvoda za nekoga ko ne zna mnogo o tome. Također, željeli smo da zadržimo tu vremensku perspektivu, jer nažalost kada se govori o Srebrenici govori se samo o događajima iz jula 1995. godine.

Ova knjiga daje jedan pogled od 360 stepeni na cijelu situaciju“, kazao je Emir Suljagić.

UNZE



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno