Biznis

Gradonačelnik Kasumović posjetio Delta Trade & Delta Frost

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Gradonačelnik Kasumović posjetio Delta Trade & Delta Frost – Gradonačelnik Zenica Fuad Kasumović posjetio je danas kompaniju Delta Trade. U razgovoru sa vlasnicima, menadžerima i uposlenicima interesovao se o razvoju, ali i problemima sa kojima se ova, kao i sve kompanije susreću postojećem sistemu. Domaćini su mu bili prvi ljudi kompanije, Gordana Marković i Henry Tjahjoko, sa kojima je razgfovarao o razvoju poljoprivrede u Zenici.

Delta trade je formiran 1998. godine. Danas je Delta trade jedan od najznačajnijih regionalnih dobavljača sjemenki, začina i sirovina za konditorsku industriju. Poslovanje im je zasnovano na kvalitetu proizvoda i usluga primjenjujući standarde GMP i HACCP, a već devet godina posjeduju i ISO 9001:2008 certifikat.

Osim toga, poslovni sistem Delta Trade u svom sastavu ima i Delta Frost, najmodernije pogone za prikupljanje, obradu, skladištenje i pripremu transporta jagodičastog voća, koji je najnovija milionska investicija ove kompanije, izgrađen u cilju razvijanja ove grane poljoprivrede u srednjoj Bosni. Osim pukog preuzimanja i obrade, Delta Frost nudi cijelu paletu servisnih usluga poljoprivrednicima, od sađenja do berbe, stručne saradnike, alate, pomoć, unaprijeđujući i povećavajući dosadašnje prihode i prinose upotrebom najmodernijih saznanja i tehnologija.

Gradonačelnika je interesovala mogućnost da Grad pomogne rad ovakvih “lanaca proizvodnje”, obzirom na ranije iskazane stavove da će Gradska uprava višestruko povećati pomoć poljoprivrednicima.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno