Info

Građani do 12. decembra mogu provjeriti da li ispunjavaju uslove za novčanu pomoć EU

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Svi građani koji su se prijavili na Javni poziv za dodjelu sredstava energetski siromašnim domaćinstvima status prijave mogu provjeriti od danas do 12. decembra 2023. godine.

Kako je objasnio federalni ministar rada i socijalne politike Adnan Delić privremena lista domaćinstava koja su ispunila uslove za ostvarivanje pomoći koju daje Evropska unija (EU), kao i lista domaćinstava koja nisu ispunila navedene uslove zbog čega su njihove prijave odbijene privremeno će biti dostupne na ovom linku.

U navedenom periodu svi zainteresirani građani imaju mogućnost da pristupe predmetnim listama te unosom svog matičnog broja provjere status svoje prijave.

Za građane kojima su prijave odbijene zbog čega se njihovo domaćinstvo nije moglo kvalificirati za dodjelu sredstava po ovom Javnom pozivu ostavljena je mogućnost podnošenja prigovora.

Prigovor se podnosi u općini ili gradu u kojem je podnesena prijava za dodjelu sredstava i to na Obrascu koji se može skinuti klikom ovdje.

Delić je naglasio da svaki prigovor mora sadržavati dokaz, odnosno dokument na osnovu kojeg se traži dodatna provjera ispunjenosti općih i posebnih kriterija utvrđenih Javnim pozivom.

“Svaki prigovor uz koji ne bude priložen ovaj dokaz, automatski će se odbaciti kao nepotpun i neće biti uzet u razmatranje”, istakao je Delić.

Na osnovu ispravno podnesenih prigovora, Federalno ministarstvo rada i socijalne politike će izvršiti dodatnu provjeru kroz službene evidencije nadležnih institucija, te kreirati listu predmetnih zahtjeva koja će sadržavati informacije o rezultatima izvršenih dodatnih provjera.

Nakon okončanja prethodno pobrojanih koraka, formirat će se konačna lista domaćinstava koja su se kvalificirala kao energetski siromašna o čemu se posebnu odluku donijeti Vlada FBiH.

Autor: klix.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno