Nogomet

Grad Zenica ponovo obmanjuje – ništa od oporavka Čelika!

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Grad Zenica ponovo obmanjuje – ništa od oporavka Čelika! – Shodno dogovoru sa zajedničkog sastanka predstavnika NGG “Za Čelik” i UG “Robijaši 1988” iz Zenice sa gosp. Selverom Kelešturom i njegovim stručnim saradnikom gosp. Arnelom Kalušićem održanog 27. jula 2016. god., smatramo da je manjak aktivnosti od strane Grada Zenice još jednom pokazao izostanak iskrene volje da se zaista riješe nagomilani problemi u NK Čelik Zenica.

S obzirom da nam je dato obećanje da ćemo zajedno raditi na oporavku NK Čelik Zenica i da ćemo dobiti priliku da iznesemo svoju viziju i plan razvoja jednog od najvećih simbola našeg grada, manjak bilo kakvih koraka ili kontakata od strane Grada Zenice možemo tumačiti još kao jednu političku igru i fintu oko Čelika.

Napomenut ćemo Vas da smo gosp. Kalušiću isti dan dostavili nacrt novog statuta NK Čelik Zenica uz obećanje da će se hitno održati niz sastanaka usmjerenih ka rješavanju ovog segmenta problema. Nismo sigurni da li gosp. Kalušić sporo čita ili nije vičan statutarnim reformama jer ste u projekat Sportskog društva “Čelik” ušli bez ijednog napisanog dokumenta ili nam pak isti niste htjeli dostaviti na uvid.

Iz svega navedenog, da se zaključiti da riječ iz rukovodstva Grada ne vrijedi mnogo. Svoje planove glede reprograma, ako ste ih uopće i imali, možete realizirati i bez nas tako da taj dio posla ostaje na vama i datim obećanjima. Glede NGG “Za Čelik” i UG “Robijaši 1988” Zenica, naši stavovi su poznati i općeprihvaćeni od građana našeg grada a bojkot domaćih utakmica ostaje na snazi. Uskoro ćemo objaviti naredne aktivnosti koje su rezultat naše saradnje te se usmjeriti ka korijenskom rješavanju političke blokade uspostavljene nad našim klubom.

Shodno tome, zakukuljeni projekat Sportskog društva “Čelik” i ne možemo drugačije ocijeniti već režimskim kada se provincijskim i selektivnim metodama pokušava uspostaviti uz pokušaj ušutkivanja i marginalizacije grupe koja je bila spremna isti analizirati, unaprijediti i prilagoditi stvarnim zahtjevima NK Čelik Zenica. Čini se ipak – još jedna finta.

Mi ćemo se nastaviti boriti za slobodan Čelik izmaknut iz ralja sistema koji je uništio toliko pred sobom. Do oktobra gospodo!

Poštovanje treba zaslužiti!

zacelik.org



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno