Nogomet

Demant: Bojkot Robijaša se nastavlja

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Demant: Bojkot Robijaša se nastavlja – Pojavile su se informacije da bi Robijaši mogli prekinuti bojkot i vratiti se na tribinu za utakmicu protiv Željezničara, no to nije tačno, jer je uslijedio demant navijača zeničkog kluba.

“Neke stvari mladi čovjek nauči kod kuće i one ga vode kroz život i proces njegovog neminovnog sazrijevanja. S druge strane, neke stvari nauči i iskusi sa svojim drugovima na tribini i zajedno sa njima raste onim nezaustavljivim tempom kao što to želi svom klubu – prkosno, snažno, nepokolebljivo! Tako je stvar i sa nama – čast i obraz koji smo dugo i teško sticali nije na prodaju kako neki misle i koji uporno pokušavaju zakulisnim radnjama promijeniti našu odluku o bojkotovanju domaćih utakmica.

Toliko puta smo ponovili za gluhe, pa ponovo onda objasnili za one glupe a sada ćemo i za one naivne – nema prekida bojkota domaćih utakmica našeg Čelika od strane navijačke grupe “Robijaši 1988 Zenica”! Nema – naši članovi idu na gostujuće utakmice a domaće provode u prostorijama UG-a gdje u samonametnutom egzilu prate Čelikove utakmice. Za nas je to bolno ali uz svjestan stav da je to korak ka konačnoj pobjedi protiv Čelikovih siledžija ostajemo odlučni u svojoj namjeri do pripremamo naredne poteze. Svaki povratak na tribine bi bilo uzaludno bacanje do sada učinjenog i kontraproduktivno ugrožavanje naših budućih poteza.

Ne postoji snaga ili prijetnja koja će nas pokolebati u namjeri da odustanemo od svog stava. Iznova se potvrđuje naša teza da je glavonjama iz gradske uprave i kvazi-rukovodstva Čelika glavni cilj povratak navijača kao maska da je sve u redu. Obećavamo da će dobiti naš povratak – ali onda KADA MI POBIJEDIMO i Čelik uz reprogramirani dug usvoji novi statut. Obećavamo – odazivamo se u stotinama i to sa članskim karticama u ruci da se više nikada ne ponove ovakve godine jada i nemoći nekada usijanog Čelika! A do tada – šačicom zavedenih ne možete prevariti ovaj grad, vaše vrijeme prolazi u ovom gradu i klubu!

A oni koji bi drugačije – takvi nemaju našu podršku niti podršku građana ovog grada. Strpljivo gradimo ovu priču već preko 2 godine i ustrajat ćemo u njoj. Jug je naš i uvijek ga sa sobom nosimo! Jug nema podjela, jug je jedinstven! Jug ima obraz koji neće prodati Pašalićima, Adilovićima, Kelešturama, Kalušićima i ostalim personama koji su od Čelika udaljeni i konceptom shvatanja i obrazom, kada već mjesto rođenja preko 7 gora i planina ne navodimo. Oni ne znaju šta je to biti – ZENIČKI DO KOSTI!

Ako ste pažljivo čitali – onda je sve jasno. Bojkot ostaje i o tome odlučujemo mi kao braća po tribini i zajedničkoj ljubavi, a ne pojedinci koji drugima upravljaju jer drugačije ne znaju. Svi su dobrodošli na druženje uz roštilj i pivo na dan naredne utakmice u 17:00 h u prostorijama UG-a u Zanatskom centru! A kome je do “navijanja”, neka opet bude ovca na uzdi zarobljena slikama i uspomenama prošlosti. JUG JE NAŠ, bori se za njega zajedno sa nama!

Stoga, ovim putem demantujemo da se naši članovi vraćaju na tribine. Kao što smo i ranije upozoravali, ne vjerujte informacijama koje dolaze iz drugih izvora sem naše zvanične stranice.

Novinari nas nisu ni kontaktirali za komentar ili potvrdu što dovodi do upitne profesionalnosti takvih medija i podložnosti nepotpisanih autora manipulacijama što u našem gradu i nije strano”, stoji u saopštenju.

scsport



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno