Zenica

Grad Zenica: plan organizovanog prikupljanja i odvoza otpada proširen na četiri mjesne zajednice

Grad Zenica: plan organizovanog prikupljanja i odvoza otpada proširen na četiri mjesne zajednice- U skladu sa Ugovorom o obavljanju komunalnih djelatnosti od 23.10.2019. godine preduzeće „ALBA Zenica“ d.o.o. Zenica je aktom od 04.06.2021. godine Gradu Zenica dostavilo plan proširenja sistema organiziranog prikupljanja i odvoza otpada. Prema istom, stopostotno proširenje sistema na područje Grada Zenica planirano je u trećem mjesecu 2022. godine.
Prema informaciji iz „ALBA Zenica“ d.o.o., u prva četiri mjeseca 2021. godine sistem je proširen na mjesne zajednice: Gornje Vražale, Dobriljeno, Janjac i Osojnica.
Druga grupa koja je planirana za proširenje do osmog mjeseca 2021. godine, kako navode iz kompanije „Alba Zenica“ d.o.o. obuhvata: Šeriće sa Žičarom, Vukotiće i Jastrebac.
Mjesne zajednice i naselja Bistričak, Kolići, Smajići, Starkuće, Bistrica, Starina, Kovanići i Gladovići planirani su za proširenje do novembra 2021. godine. Posljednje mjesne zajednice za koje se očekuje implementacija do kraja marta 2022. godine obuhvataju Gornje Crkvice, Vardu, Radinoviće, Sebuje i Pepelare.
Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem

VIDEO: Zenica – Jutro u “čeličnom gradu”

PRETPLATITE SE NA BOSNIA VIDEO YOUTUBE KANAL KLIKOM NA: