Zenica

FOTO: Učenici KŠC “Sveti Pavao” posadili drvo u Masarykovoj ulici

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Učenici KŠC “Sveti Pavao” posadili drvo u Masarykovoj ulici- Maturanti 24. generacije Katoličkog školskog centra “Sveti Pavao” Opće gimnazije Zenica, danas su u ulici Masarykova 46 posadili drvo.

Naime, na prijedlog jedne od razrednica maturanata, Sandre Gajić, ove školske 2020./2021. godine maturanti su rado prihvatili ideju da umjesto kupovine simboličnih majica za kraj školske godine taj novac ulože u kupovinu i sadnju drveta na mjestu gdje je do prije nekoliko dana bilo drvo Jasena u jednoj od najljepših ulica našeg grada, koje je nesretnim slučajem zapaljeno, te je moralo biti posječeno.

– Ovim činom sadnje naši maturanti željeli su potaknuti i ostale maturante Grada Zenica da završetak ovog srednjoškolskog obrazovanja obilježe sadnjom drveta i da to preraste u tradiciju. Svi znamo koliko je drveće korisno, a naročito u gradu kao što je Zenica – naveli su iz KŠC-a.

Autor: RADIO ZENIT



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno