Nogomet

Gostujući porazi omladinaca zeničke Fortune u Zavidovićima

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Gostujući porazi omladinaca zeničke Fortune u Zavidovićima- Omladinska liga BiH u nogometu, grupa  „Centar 2“- juniori i kadeti, 26.kolo;

Proteklog vikenda odigrane su utakmice 26.kola Omladinske lige BiH u grupi „Centar 2“ za juniore i kadete, sezona 2021/2022, u kojoj nastupaju i odgovarajuće selekcije NK Čelik i NK Fortuna iz Zenice. Ovo je 11. kolo u proljetnom dijelu prvenstva.

Danas u 26.kolu kadeti i juniori NK Fortuna bili su na gostovanju u Zavidovićima kod svojih vršnjaka iz ekipe NK Krivaja. Nažalost, obje zeničke ekipe su doživjele poraze.

 

Evo rezultata omladinaca Fortune:

KADETI

NK Krivaja – NK Fortuna 1:0  (1:0);

(Glavni trener kadeta bio je Fortune Sabahudin Bujak, predstavnik kluba Mersid Bureković, kapiten kadeta bio je Adis Đulan);

JUNIORI

NK Krivaja – NK Fortuna 5:0 (2:0);

(Glavni trener juniora bio je Armin Bujak, predstavnik kluba Mersid Bureković, a kapiten juniora bio je Dino Šehić);

Nakon 26.kola, kadeti Čelika su drugi na tabeli sa 61 bod. Prvi je Romari sa 64 boda.

Kadeti Fortune su šesti na tabeli sa 37 bodova.

Nakon 26.kola, juniori Čelika zauzimaju drugo mjesto sa 54 boda. Vodeći u juniorskoj ligi je, takođe, NK Romari (Rijeka –Vitez) sa 67 bodpva. Juniori Fortune su na 13.mjestu sa šest bodova.

U narednom 27.kolu (12. kolo proljetnog dijela prvenstva), kadeti i juniori Čelika su domaćini ekipi NK Krivaja iz Zavidovića (srijeda, 18.5. u 15 i 17,30 sati). Omladinci Fortune su slobodni u 27.kolu.

U proteklom 26.kolu, kadeti i juniori NK Čelik bili su u subotu domaćini svojim vršnjacima iz NK TOŠK Tešanj i ostvarili su dvije ubjedljive pobjede. O tome smo objavili na linku:

https://www.zenicablog.com/foto-domace-pobjede-kadeta-i-juniora-celika-protiv-tesanjskog-tosk-a/

E.Imamović

Foto arhiva



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno