Rukomet

Gostujuća pobjeda mlade ekipe ŠR Čelik junior nad Rudarom u Banovićima

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

 Uokviru 22.kola prvenstva u Prvoj rukometnoj ligi Federacije BiH, grupa Sjever, sezona 2021/2022, juče su u Banovićima igrali domaća ekipa, ORK Rudar i zenička ekipa ŠR Čelik junior. Vrijednu pobjedu u ovom meču zabilježila je gostujuća ekipa ŠR Čelik junior.

Rezultat: ORK Rudar – ŠR Čelik Junior 26:29 (16:14);

Isključenja: ORK Rudar 10 minuta, ŠR Čelik junior  18 minuta;

Sastav ekipe ŠR Čelik junior, strijelci, odbrane golmana: Jasmin Omerović 3, Amer Ekinović, Anes Suljić 6, Demir Šabanović 1, Edhem Grabus 5, Stjepan Baltić 6, Malik Delić, Džan Čeljo (15 odbrana), Muhamed Ajanović 8, Filip Ikić, Andrej Matošević, Tin Filipović, Toni Međugorac, Amel Beganović; (Trener Vladimir Zeljko, pomoćni treneri Benjamin Čeljo i Ago Grabić, službeno lice Dženan Dedić); Kod Čelik Juniora najefikasniji su bili Muhamed Ajanović sa 8, te Anes Suljić i Stjepan Baltić po 6 golova.

Nešto više o ovoj utakmici i još nekim vijestima iz omladinskih selekcija ŠR Čelik junior, saopštio nam je Vladimir Zeljko, glavni trener i osnivač Škole rukometa, Čelik junior.

-Još jedna u nizu pobjeda naših mladih momaka. Važno je napomenuti da su u ovom drugom dijelu prvenstva ostvarene sve pobjede. Sigurna pobjeda u Banovićima. Svi igrači, koji su ulazili u igru, dali su svoj veliki doprinos ovoj pobjedi. Ističem da smo u Banoviće.putovali sa samo jednim golmanom i to šesnaestogodišnjim Džanom Čeljom, koji je bio na vrhunskom nivou i sakupio 15 odbrana. Druga dva golmana su bila spriječena, što zbog bolesti, što zbog poslovnih obaveza. Do kraja prvenstva ostala su još četiri kola, dvije utakmice kući, protiv Žepča i Kaknja, te dvije gostujuće, protiv Sane 7 iz Sanskog Mosta i zadnje kolo protiv ekipe Jajca. Ukoliko naša ekipa ostvari sve četiri pobjede, sa sigurnošću možemo reći da ćemo, na kraju prvenstva, biti prvi na tabeli, na mjestu koje vodi u Premijer ligu. Upravni odbor, stručni štab i ostali prijatelji našeg kolektiva su već poduzeli velike aktivnosti kako bi obezbijedili sve što je neophodno u ostvarenju napred navedenog. Nadamo se da ćemo u narednih mjesec dana ispisati istorijsku priču našeg kolektiva. Podrška svih nam je sada, itekako, neophodna, u koju mi naravno ne sumnjamo. Što se tiče omladinskih selekcija, naši dječaci 2009. godište su se plasirali u baraž za odlazak na državno prvenstvo i uvjereni smo i da će se plasirati i tamo ostvariti dobre rezultate. Po procjenama stručnjaka, ova generacija naših dječaka spada među pet najbolji u BiH -, kazao nam je Vladimir Zeljko..

Rezultati 22.kola (izvor Sport DC):
Rudar (B) – Čelik junior 26:29
Čelik – Donji Vakuf 47:27
Jajce – „Sana 7“ 34:28
Žepče – Kakanj 33:40
Bosna TS – Travnik 46:30
„Sloboda 2“ – „Gračanica 2“ 33:31
(Slobodna ekipa Vitez)

E.Imamović, Foto arhiva

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno