Nogomet

Gostujuća pobjeda i poraz omladinskih selekcija NK Fortuna u Zavidovićima

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Omladinska liga BiH, grupa  „Centar 2“- juniori i kadeti; U ovim ligama nastupaju i odgovarajuće selekcije NK Fortuna i NK Čelik iz Zenice.

Danas, 20.4.2024.godine, u Zavidovićima su odigrane dvije utakmice iz 22.kola Omladinske lige BiH u grupi „Centar 2“ za juniore i kadete, sezona 2023/2024, u kojima su igrali omladinske selekcije NK Krivaja i NK Fortuna iz Zenice. Utakmice su odigrane na gradskom stadionu u Zavidovićima pred oko 50 gledalaca.

Selekcije NK Fortuna su zabilježile jednu pobjedu i jedan poraz protiv svojih vršnjaka iz NK Krivaja.

REZULTATI

JUNIORI –(NK Fortuna, pomoćni trener Armin Beganović, predstavnik kluba Mersid Bureković);

ZAVIDOVIĆI: NK KRIVAJA – NK FORTUNA 2:4 (2:1)

Strijelci za juniore Fortune su bili: Ajdin Karić u 29′, Adis Đulan u 76′, Emin Karić u 81′ iz jedanaesterca i Ermin Halilović u 90′, dok je golove za Krivaju postigao Nerman Lišić u 3′ (penal) i 25′.

ISKLJUČENJA: Azur Mulasmajić (NK Fortuna) u 2′ namjerni prekršaj, spriječavanje izgledne prilike za postizanje gola. Bakir Gluhić (NK Krivaja), drugi žuti karton u 56′.

KADETI –(NK Fortuna, glavni trener Armin Bujak, predstavnik kluba Armin Beganović);

ZAVIDOVIĆI: NK KRIVAJA – NK FORTUNA 5:2 (2:1)

Golove za kadete Fortune postigli: Bakir Begagić u 21′ i Edvin Šahinović u 76′, dok su strijelci za Krivaju bili: Adin Skopljak u 17′ (AG), Vedad Burkić u 29′, Amar Bandić u 68′ (AG) i Ensar Hasančević (2x) u 70′ i 90′.

Omladinci Čelika, kadeti i juniori, svoje utakmice iz 22.kola igraju sutra (nedjelja) od 11 i 13,30 sati na Kamberovića polju u Zenici protiv ekipa NK Vitez.

U narednom 23.kolu omladinci Fortune, kadeti i juniori, su domaćini ekipi NK TOŠK iz Tešnja.

E.Imamović

Foto arhiva



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno