Nogomet

Dvije ubjedljive pobjede omladinaca Čelika nad NK Vitez

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Dvije ubjedljive pobjede omladinaca Čelika nad NK Vitez- Omladinska liga BiH, grupa  „Centar 2“- juniori i kadeti;

Danas, 21.4.2024.godine, u Zenici su odigrane dvije utakmice iz 22.kola Omladinske lige BiH u grupi „Centar 2“ za juniore i kadete, sezona 2023/2024, u kojoj nastupaju i odgovarajuće selekcije NK Čelik i NK Fortuna iz Zenice. Sastali su se juniorske i kadetske selekcije NK Čelik i NK Vitez.

Utakmice su odigrane na „B“ terenu Kamberovića polja, sa plastičnom podlogom, po oblačnom i prohladnom vremenu, +8*C, pred oko 100 gledalaca.

Juniori i kadeti Čelika zabilježili su ubjedljive pobjede, pri tome postigavši 16 pogodaka, a samo jedan primljen pogodak.

REZULTATI I STRIJELCI:

JUNIORI – (NK Čelik, glavni trener Oliver Vujica, predstavnik kluba Ivo Jelović);

ZENICA: NK ČELIK – NK VITEZ  11:0 (6:0);

Strijelci za juniore Čelika bili su: Hanan Zahirović u 12′, Emrah Horić u 30′ (AG), Faris Heco u 33′, Benjamin Ahmetspahić (2x) u 36′ i 42′, Vedad Spahić (2x) u 44′ i 49′, Emrah Palačkić u 58′, Hanan Baručija u 66′, Ajden Kubat u 71′ i Eman Babić u 75′.

KADETI – (NK Čelik, glavni trener Pavle Skoćibušić, predstavnik kluba Ivo Jelović);

ZENICA: NK ČELIK – NK VITEZ  5:1 (2:0)

Strijelci za kadete Čelika su bili: Samed Dilaver u 25′, Amir Krehmić (2x) u 33′ i 46′, Muhamed Žigonja u 82′ (AG) i Arman Bajramović u 84′, dok je jedini gol za NK Vitez postigao Petar Grebenar u 69′.

Juniori i kadeti NK Čelik su vodeći na tabeli svojih kategorija.

U narednom 23.kolu omladinci Fortune, kadeti i juniori, su domaćini ekipi NK TOŠK iz Tešnja, dok su omladinci Čelika slobodni.

E.Imamović

Foto arhiva



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno