Biznis

Gorivo uskoro poskupljuje, cijena će biti veća od 3,5 KM

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Uskoro, možda već do kraja ove sedmice, gorivo će poskupjeti u Federaciji Bosne i Hercegovine, cijena za litar će ići i iznad 3,5 KM, kazao je za Faktor Milenko Bošković, predsjednik Udruženja prometnika naftnih derivata FBiH.

Cijene nafte na svjetskom tržištu prošle sedmice skočile su za više od 10 posto, što će za posljedicu imati povećanje cijena i u Bosni i Hercegovini.

– Nabavna cijena nafte je za četiri dana poskupjela u zbiru 37 feninga. Dugo sam u ovom poslu s naftom i ne pamtim ovakvu situaciju. To je u značajnoj mjeri posljedica smanjenja proizvodnje nafte, baš kao što je to prije nekoliko dana i najavila Organizacija zemalja izvoznica nafte (OPEC). – kazao je Bošković.

Povećanje cijena goriva, kao i najavljeno povećanje cijene gasa, izazvat će lančanu reakciju i poskupljenje hrane, usluga, prijevoza…, što će biti dodatni udar na već uzdrmani standard građana.

Autor: faktor.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno