Biznis

Gorivo opet oko 2 KM

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Gorivo će na benzinskim pumpama u Federaciji BiH (FBiH) od sutra poskupjeti za pet feninga, te će cijena litra benzina i dizela u prosjeku iznositi 1,95 KM. To je najviša cijena goriva od početka ove godine. Ovo nam je potvrđeno u Sektoru za cijene i analizu tržišta Federalnog ministarstva trgovine.

– Tokom vikenda cijene će biti više za pet feninga po litru, što je najveće poskupljenje goriva ove godine, imajući u vidu da se ranije cijena kretala između 1,80 i 1,85 KM – kazali su u ovom ministarstvu. Naveli su kako im konstantno pristižu novi zahtjevi za odobrenje podizanja cijena goriva.

– Nekim firmama sutra će biti prvo poskupljenje, a nekima već drugo. Oni tako i prate jedni druge, kako bi se izjednačili – pojasnili su nam u Ministarstvu. Podsjećamo, početkom ove sedmice na većini benzinskih pumpi cijene goriva podignute su za pet, a na nekima i za deset feninga. Poskupljenje goriva uvjetovano je rastom cijena sirove nafte na svjetskom tržištu, ali i nekim drugim faktorima.

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno