Ostali sportovi

Goran Trkulja pobjednik 26. seniorskog prvenstva Šahovskog saveza ZDK za 2021. godinu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Danas, 18.12.2021.godine, u Šahovskom domu u Zenici odigrano je 26. seniorsko prvenstvo Šahovskog saveza Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) za 2021. godinu. Na prvenstvu je učestvovalo 29 takmičara iz Zenice, Kaknja, Tešnja, Zavidovića i Vareša, među kojima su bili po jedam Internacionalni i FIDE majstor.

Organizator je bio šahovski savez ZDK, a tehnički organizator Šahovski klub Čelik iz Zenice.

Pobjednik prvenstva je Zeničanin, IM Goran Trkulja sa 7,0 poena, drugi je bio Srđan Zlobec sa 6,5, treći Faris Čunjalo, takođe sa 6,5, četvrti FM Enver Muratović sa 6,0, peti Najdan Starčević, takođe sa 6,0, ali sa nešto slabijim dodatnim kriterijima. Ovo je, ujedno i pet novčano nagrađenih šahista po plasmanu.
Specijalne nagrade za najuspješniju ženu, Elma Kos i najuspješnijeg juniora, Emrah Pašić.

Igralo se po švicarskom sistemu u 9 kola (kompjutersko parovanje), sa tempom igre 11 minuta po igraču. Nagradni fond je bio 510,00 KM i podijeljen je na pet prvoplasiranih šahista (prva nagrada 150 KM, peta nagrada 50 KM), te specijalne nagrade od po 30 KM za najuspješnijeg kadeta/juniora i najuspješniju ženu.
Direktor turnira bio je Vedad Šestić, predsjednik ŠSZDK, a glavni sudija prvenstva NA Belmir Miskić iz Zenice i kompjutersko parovanje. Turnir će se rejtingovati za Rapid rejting listu FIDE.
Inače, na 25.prvenstvu, 2019.godine, pobjednik je bio Aleksandar Urošević (Zenica). U 2020.godini prvenstvo nije ni održano zbog pandemije koronavirusa u cijelom svijetu.

Tekst
E.Imamović, Foto E.Imamović/B.Miskić



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno