Info

GoParking – ključ pametnog parkiranja u vašim rukama

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Svakodnevna potraga za parkingom u urbanim sredinama u Bosni i Hercegovini može postati stvar prošlosti uz aplikaciju GoParking, koja je dio šire vizije pametnih gradova.

GoParking je dizajniran da stanovnicima omogući da maksimalno iskoriste svoje vrijeme, smanje stres pri pronalasku slobodnog parking mjesta, ali i da na ovaj način smanje zagađenje u svom okruženju.

Kako radi GoParking?

Princip rada pametne aplikacije je krajnje jednostavan i responsivan. Brzim i besplatnim preuzimanjem na Play Storeu, ako ste korisnik Android mobilnog uređaja, i App Storeu za korisnike iOS-a, potrebno je samo slijediti korake na putu do pronalaska parkinga i kupovine karte. I sve to samo uz pomoć mobilnog telefona, bez nepotrebnog kruženja, trošenja goriva i vremena.

Zahvaljujući senzorima, kamerama i sofisticiranom softverskom rješenju, kao rezultat dobijamo organizovanije okruženje koje nas približava pametnim gradovima.

Koje parkinge aplikacija pokriva?

GoParking sistem je dizajniran da omogući stanovnicima gradova kao što su Prijedor, Zenica, Banja Luka, Mostar, a uskoro i Tešanj da u realnom vremenu otkriju koje parking mjesto je dostupno, da ih sistem putem GPS-a odvede tačno do tog mjesta, kao i da jednostavno plate svoju parking kartu putem SMS-a ili kartice, bez potrebe za fizičkim kontaktom.

Nema više potrebe za isticanjem parking karte na vidnom mjestu u automobilu. Kontrolori parkinga brzim skeniranjem registarskih tablica vrše provjeru validnosti parking karte. Sve informacije se nalaze u sistemu, a korisnici u svakom trenutku mogu da provjere kada im ističe parking karta i da je produže. a korisnicima aplikacije dolazi notifikacija ako njihova parking karta uskoro ističe, tako da je jednim klikom mogu produžiti i nastaviti sa planiranim aktivnostima.

Budućnost je u pametnim rješenjima

GoParking je dio projekta “Pametni gradovi – ka digitalnoj transformaciji gradova u BiH”, koji u partnerstvu realizuju kompanije Lanaco i DVC Solutions, udruženje IT kompanija u BiH Bit Alijansa i Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ), u okviru develoPPP.de programa. Razvojno partnerstvo unutar develoPPP.de programa se implementira u ime Saveznog ministarstva za ekonomsku saradnju i razvoj Savezne Republike Njemačke. U projektu učestvuje pet pilot jedinica lokalne samouprave u BiH.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno