Info

Google dodaje informacije o Covidu-19 prilikom pretraživanja putovanja

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Google dodaje informacije o Covidu-19 prilikom pretraživanja putovanja- Google nije jedini koji će korisnicima pružati ovakvu vrstu informacija za pretraživanje o putovanjima, sličnu stvar rade i brojne online turističke agencije.

Budući da se protuepidemijske mjere razlikuju ovisno o zemlji, Google je predstavio nove alate koje će korisnicima olakšati odabir destinacija, ali ih također i informirati o određenim ograničenjima unutar zemlje u koju se putuje, prenosi The Verge.

U slučaju pretraživanja letova, hotela ili pak pojedinih aktivnosti koje se mogu povezati s turizmom, Google će, uz rezultate pretraživanja, automatski prikazati i sva upozorenja ili ograničenja vezana uz mjere protiv Covida-19.

Naime, radi se o informacijama poput mjera karantene za ulazak u zemlju, prilaganje dokaza o imunitetu, odnosno jeste li preboljeli Covid-19 ili se cijepili te prilaganje negativnog testa, a korisnici će također moći primati ažuriranja o ukidanju ili dodavanju ograničenja za određeno odredište. Informacijama se može pristupiti na kartici “Istražite” na Googleovoj stranici za putovanja.

Autor: bug.hr



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno