Sudske klupe

Godina zatvora policajcu Stuparu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Godina zatvora policajcu Stuparu – Nijam Stupar je prvostepenom presudom Općinskog suda u Sarajevu osuđen na godinu dana zatvora jer je kao službena osoba zahtijevao i primio dar za sebe od prosjakinje Sanite Bace.

– Sud je utvrdio da je optuženi počinio krivična djela koja su navedena u optužnici. Olakšavajuća okolnost je to što je mlađe životne dobi, te što je porodičan čovjek i otac maloljetnog djeteta, a ni ranije nije osuđivan. Otežavajućih okolnosti nije bilo – kazala je u obrazloženju presude sutkinja Melika Murtezić. Optuženi Stupar ima pravo na žalbu, a do pravomoćnosti presude mu se produžavaju mjere zabrane.

Prema optužnici, čiji su navodi dokazani tokom sudskog postupka, Stupar se tereti da je od augusta do decembra 2014. godine u Sarajevu kao službena osoba zahtijevao i primio dar za sebe da u okviru ovlaštenja učini što ne bi smio učiniti i da ne učini što bi morao učiniti.

Kako se u optužnici navodi, Stupar je u spomenutom periodu kao policajac MUP-a KS – PU Stari Grad, više puta lično od Sanite Bace, koja se bavi prosjačenjem, zahtijevao i primao novac od 10 do 20 KM kako prema njoj ne bi preduzimao zakonske mjere i radnje, a što je, u skladu s ovlastima, bio obavezan učiniti.

U optužnici se, nadalje, navodi da je Stupar poslao više SMS-poruka Baci, između ostalih, i s brojem njegovog računa u jednoj sarajevskoj sportskoj kladionici da bi ona na taj račun uplaćivala novac, što je u više navrata i učinila. Optuženi je na taj način, prema optužnici, oštetio Bacu za iznos novca od oko 200 KM.

(B. P./Faktor.ba/Foto: K. Softić)



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno