Nogomet

Godina za zaborav: Zmajevi ponovo pali na FIFA-inoj rang listi, ispred nas Burkina Faso i Jamajka

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FIFA je danas objavila novu rang listu najboljih reprezentacija na svijetu, a selekcija Bosne i Hercegovine je ponovo nazadovala.

Zmajevi su svojevremeno bili čak na visokoj 13. poziciji najboljih reprezentacija na svijetu, ali nakon serije loših rezultata u posljednjih nekoliko godina znatno smo nazadovali u odnosu na taj plasman.

FIFA je danas objavila novu rang listu najboljih reprezentacija na svijetu kojim je zaključena 2021. godine, a reprezentacija naše zemlje se ne može pohvaliti svojim učinkom koji odavno nije bio lošiji.

Bosna i Hercegovina je nazadovala za šest pozicija u odnosu na listu koja je objavljena prije dvije sedmice i sada se Zmajevi nalaze na tek 61. mjestu najboljih reprezentacija svijeta.

Naša reprezentacija ima 1391.19 poena, a dovoljno je reći da se ispred nas nalaze čak reprezentacije poput Burkine Faso, Jamajke, Saudijske Arabije, Katara…

Najbolje rangirana reprezentacija na svijetu ostala je Belgija koja ima ukupno 1828.45 bodova, a iza Belgije slijedi Brazil koji ima dva boda manje. U TOP 3 je još Francuska koja ima 1786.15 bodova.

U TOP 10 najboljih reprezentacija svijeta nalaze se još Engleska, Argentina, Italija, Španija, Portugal, Danska i Nizozemska.

Što se tiče reprezentacija iz regiona očekivano je najbolje plasirana selekcija Hrvatske koja se nalazi na 15. mjestu sa 1620.74 boda, dok je reprezentacija Srbije na 23. mjestu i ima ukupno 1547.38 bodova.

Autor: sportsport.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno