Nogomet

Dijete Čelika: Dženan Bureković bi ove zime mogao napustiti turski klub

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Turski Goztepe je nedavno zvanično raskinuo ugovor s nigerijskim napadačem Brown Ideyeom, koji je ove sezone bio totalno van formea najavljuje se još odlazaka iz ovog kluba koji se ove sezone bori za opstanak u Superligi Turske.

Tako mađarski mediji javljaju da bi Goztepe mogao da napusti i Dženan Bureković, bosanskohercegovački lijevi bek, koji je ispao iz startne postave u ekipi koju s klupe vodi Nestor Jevtić.

Bureković je ove sezone odigrao osam mečeva za Goztepe, a Mađarima je njegov status zanimljiv pošto je upravo iz Mađarske, gdje je bio član Ujpesta, i otišao u Goztepe prije godinu i po.

Navodno u Goztepeu planiraju dovesti pojačanja u odbrani, pa će Bureković potražiti novi klub u januaru, a ostaje da vidimo da li će se ove najave obistiniti.

Bureković je ponikao u Čeliku za koji je i igrao do 2016. kad je prešao u Vojvodinu, da bi se godinu poslije vratio u Zenicu kao posuđeni igrač. Iz Vojvodine je prešao u Ujpest, a kako smo već rekli, ljeta 2020. godine je kao slobodan igrač potpisao za Goztepe.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno