Ljudi

Godina dana otkako nas je napustio naš sugrađanin – Asim Ako Musić

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Udruženje nacionalnih manjina iz Zenice (UNM Zenica) podsjeća javnost da se danas navršava godina dana otkako nas je napustio nas sugrađanin – Asim Ako Musić, inicijator osnivanja ovog Udruženja, gradski vijećnik u Vijeću Grada Zenica u mandatnom periodu 2016 – 2020. godina. Naš Asim je u politiku ušao samo sa jednim razlogom – da naš grad učini prijatnijim za život svim svojim sugrađanima, bez obzira na njihovo porijeklo, naciju ili vjeru. To je i dokazao tokom svog vijećničkog mandata, kada je i pored brojnih pritisaka, ostao do samog kraja ruka podrške gradonačelniku Fuadu Kasumoviću.

Svoje dugogodišnje stručno znanje, koje je sticao predanim i poštenim radom u Kantonalnoj bolnici Zenica, pružio je nesebično na raspolaganje svim kolegama vijećnicima, ali i nadležnim gradskim službama, sa ciljem kreiranja što boljih politika za popravljanje socio-ekonomskog položaja romske populacije, ali i svih ostalih građana Zenice. Posebnu pažnju pridavao je naselju u kojem je odrastao i živio – mjesnoj zajednici Pišće, te je zaslužan za obnovu i asfaltiranje Prusačke ulice, te postavljanje klupa u Sarajevskoj ulici.

Naš grad je 2017. godine zahvaljujući Asimu Musiću posjetio i tadašnji ambasador BiH u SR Njemačkoj – gdin. Željko Janjetović, čija je posjeta privukla nezapamćenu medijsku pozornost. Budući da je Asim imao prijatelje diljem cijelog svijeta – od Amerike do daleke Australije, često je koristeći svoje inozemne kontakte pomogao pri razvitku našeg grada.

Iako više nije sa nama, u našim srcima je ostao da živi i nećemo ga nikada zaboraviti. Iz ovog razloga, u narednom periodu Udruženje nacionalnih manjina iz Zenice (UNM Zenica) pokrenut će inicijativu da se jedna ulica, trg ili park nazove po imenu našeg Asima Musića, jer je to najmanje što možemo učiniti da se njegovo ime ne zaboravi. Asima nikada nisu zanimale ni pare ni položaj, nego samo da ostane upamćen po svojoj čestitosti i poštenju, koje je svojim postupcima pri obavljanju vijećničkog mandata i dokazao, te je zato ovo i najispravniji način da mu se oda počast za sve zasluge pri razvoju našeg grada.

UNM Zenica



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno