Ljudi

Glumac Saša Handžić: Imao sam infarkt, o povratku na scenu još ne razmišljam

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Glumac Saša Handžić: Imao sam infarkt, o povratku na scenu još ne razmišljam – Glumac Saša Handžić (39), nakon što je prije jedanaest godina izborio bitku s karcinomom, ponovo se uhvatio ukoštac sa zdravstvenim problemima.

Kako “Dnevni avaz” saznaje, Handžić je krajem maja doživio infarkt. Nakon liječenja u zeničkoj bolnici, otpušten je na kućni oporavak.

Potreban mir

Zbog novonastale situacije, ovaj veliki borac morao se ponovo povući sa pozorišne scene. Naš telefonski poziv zatekao ga je kod kuće, a za razgovor nije bio pretjerano raspoložen, jer mu je u danima oporavka najvažniji mir.

– Odmaram se zbog zdravstvenih problema koje imam. Osjećam se malo bolje, iako sam još u fazi oporavka. Kad je u pitanju posao, jednostavno sam morao napraviti pauzu – govori nam Handžić.

Dodaje da ne zna, ali i ne razmišlja o tome koliko će pauza trajati.

– Iskreno, ne znam, ali bitno mi je da budem bolje. Uglavnom, sve zavisi od toga kako oporavak bude tekao. To se desilo 20. maja, nakon čega su me smjestili u bolnicu – kaže Handžić.

Novi udarac

S obzirom na to da se i ranije borio s teškom bolešću, još jedan udarac teško mu je pao.

– Naravno, nije mi bilo svejedno, ali eto, otpušten sam na kućno liječenje. Vjerovatno to znači da ide nabolje – ističe Handžić.

Inače, Handžić je diplomirao na Akademiji scenskih umjetnosti u Sarajevu, nakon čega je ostvario uloge u brojnim predstavama, među kojima su “Buba u uhu”, “Dame biraju”, “Suljo, Mujo i Fata u društvu spektakla”… Osim u pozorištu, ovaj Zeničanin igrao je i u TV seijama “Žene s broja 13” i “Lud, zbunjen, normalan”.

Borba za život trajala 20 mjeseci

Saša Handžić morao je prekinuti glumačku karijeru na dvije godine nakon što mu je 2005. dijagnosticiran karcinom. To se desilo 20 dana prije premijere “Hamleta” u režiji Harisa Pašovića. Borba za život trajala je dvadesetak mjeseci, tokom kojih se Saša liječio u bolnicama širom regiona.

Na scenu se vratio krajem 2007. kao član sarajevskog AltTeatra, u djelu Entonija Mekartena (Anthony McCarten) i Stivena Sinklera (Stephen Sinclair) “Dame biraju”, u režiji Admira Glamočaka. E. Bakić / Avaz



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno