Politika

Ganić: Vlada ZDK u kontinuitetu podržava jedan od najvećih atletskih događaja u regionu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Ganić: Vlada ZDK u kontinuitetu podržava jedan od najvećih atletskih događaja u regionu – Najbolji bh. atletičar Amel Tuka osvojio je prvo mjesto u trci na 800 metara, a Mesud Pezer bio je treći u bacanju kugle na 10. Međunarodnom atletskom mitingu koji je održan na Atletskom stadionu Kamberovića polje u Zenici. Domaćin mitinga bio je Atletski klub Zenica, a generalni pokrovitelji Vlada Zeničko-dobojskog kantona i Grad Zenica.

“Zeničko-dobojski kanton je u kontinuitetu sponzor ovog veoma značajnog međunarodnog mitinga koji je postao jedan od najvažnijih atletskih događaja u regionu. Drago mi je da je iz Zenice, kao središta Zeničko-dobojskog kantona, poslata izuzetno lijepa slika. Organizatorima čestitam izuzetno uspješnu organizaciju, a atletičarima osvajanje medalja”, kazao je premijer Mirza Ganić, kome je pripala čast da otvori ovogodišnji miting.

Ganić je uručio medalje najboljima u utrci na 800 metara – Amelu Tuki, drugoplasiranom Yevhenu Hutsolu iz Ukrajine te trećeplasiranom Albancu Qerami Eraldu.

Na mitingu su nastupila 152 takmičara iz 28 zemalja Evrope i svijeta.

Press služba ZDK



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno