Politika

Galijašević: Vlast u ZDK je socijalno najosjetljivija u BiH i vlast koja najmanje košta građane

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Predsjednik KO SDA ZDK, Miralem Galijašević, putem svog zvaničnog Facebook profila izjavio je da je Vlada ZDK socijalno najosjetljivija vlast u BiH.

Galijašević je u svom obraćanju javnosti naglasio i činjenicu da zastupnici u Skupštini ZDK, jedini u FBiH, nisu profesionalno zaposleni i ne primaju visoke plate kao u drugim kantonima.

Obraćenje prenosimo u cjelosti:

– Vlast u ZDK je socijalno najosjetljivija u BiH i vlast koja najmanje košta građane. Zastupnici u Supštini ZDK jedini u Federaciji BiH nisu profesionalci i ne primaju plaće po 3, 4 ili 5 hiljada KM kao u pojedinim kantonima.

Ponavljam, jedini u Federaciji smo kanton gdje zastupnici nisu profesionalizirali mandate. I predsjedavajući Skupštine ZDK nema platu, nema reprezantaciju. Premijer ZDK vozi se u službenom automobilu starom 15 godina! Ministri također voze stare automobile.

Sve ovo su vidljive činjenice i sve ovo zapravo govori o socijalnoj osjetljivosti SDA Vlade ZDK koja je na ovaj način uštedjela milione maraka koji su direktno usmjereni građanima, našim porodiljama, ali i svim ostalim ranjivim kategorijama čija primanja nisu i neće nikada doći pod znak pitanja!

Naši prosvjetni radnici imaju najveće plate u BiH, a među najplaćenijim su i zdravstveni radnici, policija i svi oni čije plate se isplaćuju iz Budžeta ZDK koji nikad nije bio stabilniji.

Naše škole su uređene i sigurne za boravak naših najmlađih…. Sve ovo smo uradili zahvaljujući poštenom i domaćinskom odnosu prema budžetu – izjavio je Galijašević.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno