Zenica

Galijašević i Bulajić sa Jaganjcem

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Predsjednik Vlade Zeničko-dobojskog kantona Miralem Galijašević i ministar prometa i komunikacija tog kantona Goran Bulajić razgovarali su s direktorom Federalnog fonda za pomoć nastradalim područjima od prirodne nesreće na teritoriji FBiH Jasminom Jaganjcem o planovima za sanaciju nastradalih područja od poplava, koje su prošle godine pogodile BiH.

-Usaglašeni su stavovi i koraci na sanaciji poplavljenih područja na području Zeničko-dobojskog kantona. Premijer Kantona je upoznat o stanju na terenu te radovima koji će biti obavljani na poplavljenim područjima – istakao je direktor Jaganjac.

Ministarstvo prometa i komunikacija ZDK-a planiralo je da izvrši analizu stanja na terenu da bi bilo nastavljeno investiranje u prioritetna područja.

-Uzimajući u obzir mogućnosti fonda, koje su izložene, sada je potez na Vladi da intenzivira svoje aktivnosti da bismo onda u razgovoru našli dodatne mogućnosti za investiranje u područja koja su prioritetna, najvjerovatnije Maglaja, Žepča i Zenice- kazao je ministar Bulajić. Premijer Galijašević je podržao ponuđena rješenja jer su prioriteti završavanje stambenih objekata na najugroženijim područjima.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno