Kultura

Galerija Preporod Zenica: izložba slika “Stara Bosna” u Konjicu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Galerija Preporod Zenica: izložba slika “Stara Bosna” u Konjicu- U okviru saradnje s  BZK „Preporod“ Konjic , Galerija „Preporod“ Zenica postavite će Izložbu slika „Stara Bosna“.

Radi se o slikama iz fundusa Galerije „Preporod „ Zenica.

Galerija „ Preporod“ Zenica u svom fundusu ima 122 slike,nastale na devet likovnih kolonija,koje organizujemo u povodu obilježavanja Povelje Kulina bana.Po završetku Likovne kolonije ,Galerija „Preporod“ Zenica organizuje izložbu slika u gradovima iz kojih dolaze umjetnici,koji su učestvovali na likovnoj koloniji.Svaka izložba ,koja se postavlja u gradovima širom Bosne i Hercegovine je različita i po odabiru slika za izložbu, kao i po veličinama i broju slika koje će se izložiti.

Izložba slika ,koja će biti postavljena u Konjicu, sadrži 25 slika ,od kojih su tri slike umjetnica iz Konjica, koje su učestvovale na nekim od ovih devet kolonija.Radi se o mr.Meriji Piriji i Amini Avdić.

Izložba slika biće postavljena u Bosanskoj sobi Narodnog univerziteta ,u ponedjeljak,6.12.2021. godine sa početkom u 19 sati.

Samu atmosferu otvaranje izložbe upotpunit će izviđenje sevdalinki i čitanje prigodnog teksta u interpretaciji Emine Sinanović, članice Narodnog orkestra BZK“Preporod“ Zenica.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno