Kultura

Galerija “Preporod”: književna večer sa Merimom Handanović utorak 19:15h

Galerija “Preporod”: književna večer sa Merimom Handanović utorak 19:15h – Galerija “Preporod” Zenica u utorak, 29. septembra u 19.15 sati, u objektu “Stara čaršija” organizuje književnu večer sa Merimom Handanović.
U književnoj večeri će učestvovati mr. Ikbal Smajlović i mr. Merima Handanović. Programom moderira glumica Bosanskog narodnog pozorišta Zenica Sabina Kulenović. Uz književnu večer će biti organizovana izložba slika Galerije “Preporod” Zenica.
Merima Handanović je magistrica bosanskog, hrvatskog, srpskog jezika i književnosti naroda BiH, te doktorantica na Odsjeku za komparativnu književnost na Filozofskom fakultetu u Sarajevu. Autorica je dvije zbirke pjesama “Kihoteske” (2016) i “Sančopanteske” (2018), kao i naučne studije “Jezik i stil Arsena Dedića” (2019).
Naučne radove i književne osvrte objavljuje u časopisima u zemlji i regionu. Zaposlena je u Bosanskom narodnom pozorištu Zenica na mjestu lektorice i portparolke.
Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem