Zenica

Futurea: Festival za djecu – Trg Alije Izetbegovića 28. maj

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Futurea: Festival za djecu – Trg Alije Izetbegovića 28. maj – Futurea i ove godine!

Od 26-30 maja 2018, fondacija Out of Area iz Holandije ponovo organizuje Futurea festival za djecu u Bosni i Hercegovini.

Djeca ne moraju daleko putovati jer će se festival održati u različitim dijelovima Bosne i Hercegovine. Tri Futurea autobusa sa volonterima i dva kamiona puna materijala će posjetiti Fojnicu, Zenicu, Čapljinu i Travnik.

Program;

Vrijeme festivala: 13.30-17.00 h

26.05. Fojnica – Zavod Drin

28.05. Zenica – Trg Alije Izetbegovića

29.05. Čapljina – Trg kralja Tomislava

30.05. Travnik – Bosanska ulica

 Poseban Futurea tim će pripremiti festival za dolazak djece. Postaviće šatore s radionicama i veliku binu dekorisana balonima i zastavama i time kreirati šarenu i srećnu okolinu.

Sva djeca, sa svojim školama ili svojim roditeljima moći će uživati u 35 radionica koje će 135 holandskih volontera organizovati za njih.

Likovi iz bajke, kao Snjeguljica, Nada the Dog, naš klovn Keppie, Sirena Hana i Jack Sparrow će poželjeti dobrodošlicu za svu djecu na festivalu.

Pokretna muzika će voziti kroz mjesto festivala. Djeca mogu isprobati muzičke instrumente i bubnjati na loncima i tavama.

Djeca će moći uzeti učešće u mnjogim različitim radionicama kao što su ples, igre loptom, pecanje, XXL Twister, vježbati svoju kreativnost izradom narukvica, crtanjem majica, bojenjem lica itd.

Za aktivniju djecu, biće postavljen toranj za penjanje, povlačenje konopca, zamkovi za skakanje i sportska traka. Peći ćemo male palačinke i svi će moći uživati u holandskim ‘Kniepertjes’. Djeca će takođe moći birati svoj vlastiti šareni koktel.

Festival Futurea će svaki dan završavati velikom predstavom s puno muzike i video klipova. U toku predstave, plesači, klovnovi i čuveni mađioničar Nicolini će se predstaviti djeci.

Zahvaljujući načim volonterima i sponzorima, kompletan festival je besplatan za svu djecu!

Dobrodošli na treći Futurea Festival!



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno