Zenica

Donesena odluka: za rekonstrukciju KBZ 20 miliona KM

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Donesena odluka: za rekonstrukciju KBZ 20 miliona KM – Skupština Zeničko-dobojskog kantona jučer je donijela historijsku odluku vezanu za odobrenje kreditnog zaduženja Vlade kantona za rekonstrukciju Kantonalne bolnice Zenica u iznosu od 20 miliona KM.

Projekat rekonstrukcije KBZ iz sredstava kredita EBRD-a prezentirao je dr Rasim Skomorac, direktor KBZ. Dr Skomorac je kazao da su dogovoreni svi elementi za realizaciju Projekta energetske efikasnosti i dogradnje 2800 m2, koji će se koristiti za izmještanje bolničkih odjela smještenih u podrumskim prostorima, izgradnju intezivne njege i rekonstrukciju termo-bloka sa utopljavanjem svih postojećih objekta, uklanjanje krova sa azbestnim pločama i postavljanje ekološkog krova.

Ovo je „generacijski projekat rekonstrukcije KBZ“, čija realizacija uskoro treba započeti i što će pacijentima sa prostora Zeničko-dobojskog kantona omogućiti bolji nivo usluga a zaposlenici KBZ bolje uvjete za rad i pružanje usluga pacijentima.

Press služba ZDK



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno