Ostali sportovi

Futsal: Zenički Neimari u polufinalu play offa nakon penala

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Večeras, 25.3.2023.godine, u sportskoj dvorani u Bužimu od 20 sati odigrana je revanš utakmica četvrtfinala play offa (doigravanja) za ulazak u futsal Premijer ligu BiH između ekipe FK Konjodor iz Bužima iz grupe Zapad i zeničke ekipe MNK Neimari, iz grupe Centar.

Utakmica je odigrana pred oko 300 gledalaca, a pobjedu u ovom meču ostvarila je gostujuća ekipa Neimari i to nakon izvođenja penala, jer je ukupan rezultat u obje utakmice bio 11:11.

Pristupilo se izvođenju penala, da bi se dobio pobjednik za plasman u polufinale play offa, a uspješnija je bila zenička ekipa Neimari.

Rezultat: FK Konjodor – MNK Neimari  7:3 (3:1); Penalima 3:4 za Neimare;

Službena lica su bili: sudije Read Mehanović (Tuzla), Muris Mehinović (Lukavac) i Edin Kadrić (Tuzla), delegat Mate Madžar (Livno), posmatrač suđenja Slavko Zovkić Tramošnica);

Strijelci za Neimare: Amar Šišić u 16′ i Sulejman Salkić u 23′ i 33′.

Golove za Neimare iz penala postigli: Amar Vehabović, Sulejman Salkić, Anel Dedić i Seldin Zatagić, dok je penal Hadisa Krehmića odbranio golman domaćih.

Za ekipu Konjodora golove u igri su dali Nermin Kličić u 2′ i 6′, Muhamed Ramić u 13′ i 24′, Mirsad Begić u 23′, Senad Dervišević u 26′ i Kerim Ramić u 26′.

Sastav ekipe Neimari:

Haris Čakić (golman), Seldin Zatagić (cap), Hadis Krehmić, Anel Dedić, Amar Šišić, Mirzad Kozlić (golman), Samir Spahić (golman), Sulejman Salkić, Amar Vehabović, Hamza Vardo, Enis Ismić, Ensar Krehmić, Mirza Sejmen.  (Glavni trener Mersid Bureković, predstavnik kluba Enes Kovačević).

Domaći imaju vođstvo od 3:0 u 13′, a do poluvremena gostujuća ekipa Neimari smanjuje na 3:1 u 16′.

Na početku drugog poluvremena je 4:1, a u istoj minuti gosti smanjuju na 4:2.  Sada domaći postižu zaredom tri gola i rezultat je 7:2 u 26′, koji vodi Konjodor u polufinale. Neimari smanjuju na 7:3 u 33′ preko Sulejmana Salkića, što se ispostavilo kao konačan rezultat za 40 minuta, odnosno ukupnih 11:11 u obje utakmice. Pristupilo se izvođenju penala, a uspješniji su bili Zeničani, Neimari i sa rezultatom iz penala 3:4 plasirali se u polufinale futsal Premijer lige BiH.

Rezultati revanš utakmica četvrtfinala:

Bužim: FK Konjodor – MNK Neimari 7:3 (Penalima 3:4);

Lukavac: MNK Lukavac – FK Futsal Željezničar 4:7;

Brijesnica Velika: FC Lilium – MNK Čulin mlin 6:5 (Penalima 7:8);

Čapljina: MNK Čapljina – MNK Buba Mara 2:2 (Penalima 7:6);

U polufinale su se plasirali: MNK Neimari Zenica, FK Futsal Željezničar iz Sarajeva, MNK Čulin mlin iz Livna i MNK Čapljina.

Play-off se igra po dvostrukom kup sistemu (domaćin-gost) i to: četvrtfinale, polufinale i finale, s tim što se u četvrtfinalnim i polufinalnim utakmicama ne mogu sastati klubovi iz iste grupe.

Ovo je četvrti pokušaj ekipe Neimara za plasman u Premijer ligu u četiri sezone igranja u Prvoj futsal ligi Federacije BiH. Ekipa trenera Burekovića sa velikim ambicijama ulazi u doigravanje i sa željom da konačno izbore plasman u društvo najboljih. Inače, ligaški dio takmičenja zenički Neimari su okončali sa učinkom od devet pobjeda i tri poraza, drugo mjesto.

E.Imamović

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno