Ostali sportovi

FOTO: U Zenici otvoreno Državno Taekwondo prvenstvo BiH za kadete i juniore

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U gradskoj Areni „Husejin Smajlović“ Zenica, danas je počelo prvenstvo BiH u olimpijskom taekwondo-u za kadete i juniore. Taekwondo kluba Zenica (TKD Zenica) je domaćin ovog velikog takmičenja.

Taekwondo savez BiH i ove godine ukazao je povjerenje taekwodno klubu Zenica na organizaciji takmičenja iz kalendara saveza za 2023 godinu.

Ispred domaćina prisutnim se obratio Emir Skopljak, trener taekwondo kluba Zenica.

Pored ostalih, otvaranju prvenstva prisustvovao je i Samir Šarić, predsjednik Taekwondo saveza Federacije BiH i član predsjedništva Taekwondo saveza BiH, koji se i obratio prisutnim u toku ceremonije otvaranja i koji je Prvenstvo proglasio orvorenim.

Prije početka takmičenja, domaćin je uručio priznanja i zahvalnice zaslužnim kolektivima i pojedincima.

Takmičenja u okviru Državnog prvenstva BiH u Taekwondou počela su u 10 sati eliminacionim borbama, a takmičenje će se održati za kadete i juniore.

-Učesnici prvenstva su klubovi iz BIH, uključujući. Imamo oko 500 takmičara iz 49 klubova.

U sklopu Državnog prvenstva  bit će organizovan otvoreni Međunarodni kup grada Zenice za vrtićance i mlađe kadete, kako bi se i te dobne skupine imale priliku takmičiti. To je izvaredna šansa za nove generacije da se okušaju na tatamiju.Takođe smo napravili podjelu skupina na A i B kategoriju. Preko 40 naših takmičara će učestvovati na Državnom i na Kupu. Nadamo se dobrom rezultatu -, sa optimizmom kaže Skopljak.

Za državno prvenstvo prijavljeno je 320 takmičara i takmičarki iz 46 bh. klubova. Na otvorenom međunarodnom kupu za vrtićance  učestvuje 173 takmičara i takmičarke iz 28 klubova. Domaćin, TKD Zenica, učestvuje na oba takmičenja sa 40 takmičara i takmičarki.

Na prvenstvu nastupaju klubovi iz Bijeljine, Brčkog, Prijedora, Dervente, Posušja, Sarajeva, Kaknja, Tešnja Bugojna, Visokog, Tomislavgrada, Zvornika, Čapljine, Livna, Ljubije… Na prvenstvu učestvuju i četiri zenička kluba: Akademija Jale, Kwon Klopče, Start i domaćin TKD Zenica.

Ovo je još jedno priznanje i povjerenje za Zenicu i zenički Taekwondo klub Zenica u organizaciji ovako velikog takmičenja.

Organizator je za najuspješnije pripremio diplome, medalje i pehare, a zahvalnice za pojedince i kolektive koji su pomogli ovo prvenstvo

Tekst i foto galerija

E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno