Ostali sportovi

Futsal: Zenički Neimari bolji od Konjica u prvoj polufinalnoj utakmici doigravanja

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Danas je u u zeničkoj gradskoj Areni „Husejin Smajlović“ od 15,30 sati odigrana prva polufinalna utakmica play offa (doigravanja) za ulazak u futsal Premijer ligu BiH između zeničke ekipe MNK Neimari, prvaka u grupi 1 i ekipe FK Konjic, prvaka grupe 3.

Utakmica je odigrana pred oko 800 gledalaca, a pobjedu u ovom meču ostvarila je domaća ekipa Neimari.

Rezultat: MNK Neimari – FK Konjic 6:5  (3:4);

Prvi sudija Adnan Kasupović (Bihać), drugi Hasan Nanić (Bužim), treći Adnan Žgalj (Sarajevo), delegat Josip Puljić (Fojnica).

Kretanje rezultata i strijelci: 1:0 Mahir Karić u 2′, 2:0 Sulejman Salkić u 3′, 3:0 Amar Šišić u 3′, 3:1 Senad Dizdarević u 5′, 3:2 Ivica Marić u 14′, 3:3 Senad Dizdarević u 15′, 3:4 Ivica Marić u 19′ (ovo je rezultat prvog poluvremena).

Drugo poluvrijeme: 3:5 Emir Gekić u 21′, 4:5 Mahir Karić u 25′, 5:5 Hadis Krehmić u 26′, 6:5 Seldin Zatagić u 40′;

Sastav ekipe Neimari:

Mirzad Kozlić (golman), Seldin Zatagić (cap), Sulejman Salkić, Mahir Karić, Amar Šišić, Amir Baručija, Elmin Zatagić, Faik Selman, Alija Bajrić, Hadis Krehmić, Erdin Ramić, Amar Vehabović, Emin Husejnović, Samir Spahić; (Glavni trener Enes Kovačević, predstavnik kluba Mirko Čampara).

U zeničkoj ljepotici Areni danas smo gledali pravu derbi utakmicu između domaće ekipe MNK „Neimari“ trenera Mirka Čampare i ekipe FK Konjic.

Otvaranje utakmice kao iz snova za zeničke Neimare, za tri minuta tri brza gola i vođstvo od 3:0. preko Mahira Karića, Sulejmana Salkića i Amara Šišića. Gosti iz Konjica se konsoliduju, Neiamari propuštaju nekoliko odličnih prilika za postizanje gola, što gosti koriste da izjednaće i potpuno preokrenu rezultat na 3:4. Prvo su u 5.minuti smanjili na 1:3, a od 14.do 19. minute postižu još tri gola. Na veliki odmor odlazi se pri vođstvu gostiju iz Konjica od 3:4. Po dva gola za goste postigli su Ivica Marić i Senad Dizdarević.

Na početku drugog poluvremena gosti povećavaju svoje vođstvo na 3:5 u 21′ preko Emira Gekića.

Domaći uspjevaju da izjednaće na 5:5, svojim drugim golom Mahira Karića u 25′ i Hadisa Krehmića u 26′.

U narednim minutama vodi se velika borba, a pobjedonosni gol za Neimare postiže kapiten Seldin Zatagić u 40.minuti, posljednjoj minuti utakmice, za konačnih 6:5 za Neimare, nakon sjajnog prodora i lob udarca.

Sa minimalnom pobjedom Neimari idu na revanš u Konjic narednog vikenda, 26./27.3.2022.godine.

Ovo je treći pokušaj ekipe Neimara za plasman u Premijer ligu u tri sezone igranja u Prvoj futsal ligi Federacije BiH. Ekipa trenera Mirka Čampare sa velikim ambicijama ulazi u doigravanje i sa željom da konačno izbore plasman u društvo najboljih.

Inače, ligaški dio takmičenja zenički Neimari su okončali sa učinkom od 11 pobjeda i samo jednim porazom. Bili su ubjedljivo prvi u grupi 1 sa 33 boda, šest bodova više od drugoplasiranog Željezničara.

Juče u Cazinu u drugom polufinalnom paru MNK „Buba mara“ Cazin i MNK „Futsal team“ Tešanj bilo je neriješeno 1:1.

Play-off se igra po dvostrukom kup sistemu (domaćin-gost), a pobjednici polufinalnih utakmica  ostvarit će plasman u finale play-offa. Druga polufinalna utakmica igra se 26. i 27. marta 2022.godine.

Pobjednik duela MNK Buba Mara – MNK Futsal Team domaćin je u prvoj finalnoj utakmici, koja se igra 02/03.04.2022. godine, dok će pobjednik para MNK Neimari – FK Konjic biti domaćin u revanš finalnoj utakmici koja će biti odigrana 09/10.04.2022. godine.

Tekst i foto galerija: E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno