Ostali sportovi

Delalić za N1: Mi smo za Ginisovu knjigu rekorda

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Kapiten reprezentacije Bosne i Hercegovine u sjedećoj odbojci Sabahudin Delalić nakon novog podviga sa saigračima smatra da naša selekcija treba ući u Ginisovu knjigu rekorda.

Delalić je osvojio 27 titula sa reprezentacijom Bosne i Hercegovine u proteklih 27 godina i nada se da će breme uspjeha u budućnosti preuzeti neki novi šampioni.

“Možda je sve ovo za Ginisovu knjigu rekorda. Ima nas četiri ili pet momaka ovdje iz stare garde koji smo osvojili šest paraolimpijskih medalja. To niko na svijetu nije uradio. Radimo na podmlađivanju. Nadam se da ćemo dobiti nove momke koji će naslijediti sve ovo. Ja igram 27 godina i imao sam bezbroj operacija. Imamo problem na tom mjestu tehničara na kojem ja igram i nadam se da ćemo sa novim selektorom naći nekoga na toj poziciji. Vrijeme da me neko zamijeni, jer stvarno je dosta više od mene” kaže Delalić.

Osvrnuo se Delalić i na današnju utakmicu protiv Hrvatske, gdje su “Zlatni momci” imali problema u trećem setu.

Što se tiče današnje zadnje utakmice, opušteno smo ušli, znali smo da smo prvi i čekali smo da neko drugi završi utakmicu umjesto nas. Ali se pokazalo da ne može. Na kraju smo dobili 3:0 i mislim da je drago selektoru, jer je njegova najveća briga bila da ne izgubimo set” ističe reprezentativac BiH.

Poslije uspješno organizovane Zlatne lige nacija, Savez BiH u sjedećoj odbojci želi i organizaciju Svjetskog prvenstva.

“Nadam se organizaciji SP koje bi trebalo biti ove godine u oktobru ili novembru. Očekujemo od svjetskog boarda da nam dodijeli to. Veliki će biti zadatak. Ali pokazali smo organizacijom ovog prvenstva da smo spremni. Zahvaljujem se Ministarstvu kulture i sporta Kantona Sarajevo i ministru Samiru Avdiću. Vladi KS i Skupštini jer ja tamo i radim svakako. Svim sponzorima. Pratile su i tv ekipe. Zahvaljujem se BHRT-u koji je prenosio uživo naše utakmice i hvala svima vama medijima koji nas pratite sve vrijeme” navodi kapiten reprezentacije BiH u sjedećoj odbojci.

Izvor: N1



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno