Ostali sportovi

Futsal: Poraz zeničkih Neimara u derbiju sezone pred velikim brojem gledalaca u Areni

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U 12. kolu Prve futsal lige FBiH, grupa Centar, malonogometni klub (MNK) „Neimari“ Zenica bio je domaćin ekipi FK Futsal Željezničar iz Sarajeva. Utakmica je odigrana u gradskoj Areni „Husejin Smajlović“ u Zenici od 20 sati pred oko 2.000 gledalaca. Veliku pobjedu u ovom derbi meču ostvarila je gostujuća ekipa Željezničara.

REZULTAT: MNK „NEIMARI“ – FK „FUTSAL ŽELJEZNIČAR“  2:3 (1:0);

Strijelci za „Neimare“ bili su: Anel Dedić u 20′ i Amar Šišić u 24′;

Golove za „Futsal Željezničar“ postigli Anes Demirović (2x) u 23′ i 38′, te Senahid Zeba u 33′;

Službena lica Dževad Vrbić (Lukavac), Read Mehanović (Tuzla), delegat Elvis Huseinbašić (Banovići).

Sastav ekipe Neimari:

Mirzad Kozlić (golman), Seldin Zatagić (cap), Hadis Krehmić, Anel Dedić, Mahir Karić, Haris Čakić (golman), Samir Spahić (golman), Elmin Zatagić, Sulejman Salkić, Armin Brljak, Amar Šišić, Armin Kapetan, Ensar Krehmić, Mirza Sejmen; (Glavni trener Mersid Bureković, predstavnik kluba Enes Kovačević);

Prije početka utakmice mala svečanost, u kojoj Neimari tradicionalno predstavljaju zeničke sportske legende i urućuju im prigodne poklone. Večerašnji gosti Neimara bili su nogometaši Benjamin Terzić-Beno i Dragan Neimarević-Sandokan. Zahvalnica i dres uručen je i bivšem igraču, a sada treneru NK Čelik, Arminu Duvnjaku, što je publika pozdravila aplauzom.

U zeničkoj ljepotici Areni „Husejin Smajlović“ večeras smo gledali pravu derbi utakmicu, između domaće ekipe MNK „Neimari“, trenera Mersida Burekovića i ekipe FK „Futsal Željezničar“. U ovoj utakmici pobjedu su ostvarili gostujući igrači Futsal Željezničara, rezultatom 2:3. I jesenas u Sarajevu bolji su bili domaći sa 3:2,  te su tako nadomak osvajanja prvog mjesta na kraju ligaškog dijela takmičenja. U grotlu zeničke Arene više sreće su imali gostujući igrači i ponovo su slavili protiv zeničkih Neimara.

Domaćini futsaleri, igrači Neimara, motivisani su ušli u ovaj meč nošeni sjajnom podrškom s punih tribina. Redale su se šanse pred golom gostiju preko Karića, Dedića, Šišića, Salkića… I gosti su imali zicer preko Pljevljaka, ali je domaći golman, Mirzad Kozlić, sjajno intervenisao.

Kada se mislilo da će se poluvrijeme završiti bez golova, sjajna akcija dvojca Karić-Dedić, a ovaj drugi majstorski, tri sekunde prije kraja, postiže gol za vodstvo 1:0, to je bio i rezultat prvog poluvremena.

Drugi dio bolje otvaraju gosti, koji su preuzeli rizik igranja bez golmana, što je višak igrača u napadu, a gol je prazan, a to im je donijelo i rezultat. Strijelac za poravnanje na 1:1 bio je Anes Demirović u 23′.

U narednoj 24.minuti Amar Šišić uspijeva jednu loptu poslati u gol gostiju, za novo vodstvo Neimaria 2:1.

Mogli su izabranici Mersida Burekovića riješiti meč u svoj korist, ali je nevjerovatno šta su sve propustili da realiziraju u napadu. Kazna za promašaje stigla je u 33. minuti kada je gol za 2:2 postigao Senahid Zeba.

Gosti ponovo igraju bez golmana s igračem više u napadu, a to im se isplatilo u 38. minuti kada Anes Demirović pogađa za vodstvo gostiju 2:3 i veliku pobjedu u derbiju sezone.

Pokušali su domaći, do kraja, da izjednače, ali junak utakmice bio je gostujući golman Adnan Delihasanović, koji je u finišu nekoliko puta spasio svoj tim sjajnim intervencijama.

U posljednja dva kola Neimari će igrati protiv Fojnice u gostima, dok će u posljednjem kolu dočekati Futsal Team iz Tešnja. Ekipa Futsal Željezničar će kući dočekati Žepče, dok će u posljednjem kolu u goste ekipi Usore. Ovo je treći poraz Neimara uz sedam pobjeda od 10 odigranih utakmica, jer su Neimari bili slobodni u prvom i osmom kolu. Gol razlika Neimara je 62:32 (+30), imaju 21 bod i drugo su mjestu na tabeli Prve futsal lige FBiH, grupa Centar. Željezničar ima 24 boda, prvo mjesto na tabeli sa gol razlikom 59:42 (+16).

U narednom, 13. kolu Neimari gostuju kod ekipe MNK Fojnica, fenjerašu na tabeli.

Parovi 12.kola, peto kolo drugog dijela sezone:

Zenica: MNK Neimari – FK Futsal Željezničar 2:3

Tešanj: MNK Futsal Team – MNK Fojnica

Žepče: MNK Žepče – KMF Vitez

Tekst i foto galerija E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno