Ostali sportovi

Futsal: Pobjeda zeničkih Salines-Neimara u Areni u derbiju sedmog kola protiv banjalučkog Borca

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U 7. kolu Premijer lige BiH u futsalu malonogometni klub (MNK) „Salines-Neimari“ Zenica bio je večeras, 25.11.2023.godine, domaćin ekipi FK Borac iz Banja Luke. Utakmica je odigrana u gradskoj Areni „Husejin Smajlović“ u Zenici od 20 sati pred oko 500 gledalaca. Zasluženu pobjedu u derbiju ostvarila je zenička ekipa „Salines-Neimari“.

REZULTAT: MNK „SALINES-NEIMARI“ – FK „BORAC“ BL 4:2 (3:1);

Strijelci za „Salines-Neimare“ su bili Armin Brljak u 9′, Anel Dedić u 11′, Vedad Salčin u 14′ i Amar Šišić u 39′.
Strijelci za Borac bili su Andrej Kremenović u 5′ i Igor Marković u 37′.

Službena lica su bili: Prvi sudija Faik Kečo (Sarajevo), drugi sudija Almedin Berilo (Hrasnica), treći sudija Sanel Herceglija (Sarajevo), delegat Alija Gluhović (Sarajevo), posm. suđenja Ljubiša Čelić (Doboj).

Sastav ekipe „Salines-Neimari“:
Mirzad Kozlić (golman), Seldin Zatagić (cap), Vedad Salčin, Amar Šišić, Hamza Vardo, Samir Spahić (golman), Sulejman Salkić, Armin Brljak, Anel Dedić, Enis Ismić, Faris Prcić, Ensar Krehmić, Mirza Sejmen, Amar Vehabović; (Glavni trener Dženan Muminović, pom.trener Josip Lokmer, predstavnik kluba Enes Kovačević);

U sedam proteklh kola zenički Salines-Neimari, trenera Dženana Muminovića, upisali su četiri pobjede i tri poraza. U prva dva kola zabilježili su dva poraza od aktuelnog prvaka i viceprvaka, kod kuće od Radnika iz Bijeljine 2:5, te u gostima od Mostara SG 5:1.
U 3.kolu sa kao domaćini sa 6:1 pobijedili Hercegovinu iz Širokog Brijega, a zatim u gostima, 4.kolo, Bosnu Kompred u Tuzli sa 0:1. U 5.kolu pobjeđen je Zenici, u derbiju, sarajevski Futsal Željezničar sa 4:2, a u 6.kolu su doživjeli iznenađujući poraz u Čitluku od Brotnja sa 5:4. I sada u 7.kolu pobjeđen je banjalučki Borac sa 4:2.
Ovo je četvrta pobjeda zeničkog Premijerligaša, uz tri poraza
Kretanje rezultata: 0:1, 1:1, 2:1, 3:1 poluvrijeme, 3:2, 4:2 kraj.
U narednom 8.kolu zenički MNK Salines-Neimari gostuju kod MNK Sloga (Gornji Vakuf/Uskoplje);

Nakon večerašnje pobjede zenički „Salines-Neimari“ su na 4.mjestu tabele sa 12 bodova, četiri pobjede i tri poraza, gol razlika 22:20.

Rezultati 7.kola
Petak, 24.11.2023.god.
Sloga Gornji Vakuf/Uskoplje – Sarajevo 2:4
Mostar SG – Futsal Željezničar 4:1
Subota, 25.11.
Salines-Neimari – Borac 4:2
Radnik – Brotnjo (21,30)
Nedjelja, 26.11.
Hercegovina – Sloboda Kompred (16,30)

Nakon nepotpunih sedam kola, prvo mjesto na tabeli je MNK Sloga sa 16 bodova, drugi je Mostar SG sa 12, treći Radnik, takođe, sa 12, četvrti MNK Salines-Neimari sa 12 i t.d. Na začelju su MNK Brotnjo i MNK Hercegovina sa po 3 boda.

E.Imamović; Foto Arhiva



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno