Ostali sportovi

Futsal: Pobjeda MNK „Neimari“ Zenica nad sarajevskim Željezničarom u derbiju kola

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U četvrtom kolu Prve futsal lige FBiH, grupa 1, malonogometni klub (MNK) „Neimari“ Zenica bili su domaćini, u velikom derbiju, ekipi MNKF Željezničar iz Sarajeva.

Utakmica je odigrana u gradskoj Areni „Husejin Smajlović“ u Zenici bez prisustva publike zbog pandemije koronavirusa, COVID-19, u cijelom svijetu.

Pobjedu u ovom derbiju ostvarila je domaća ekipa MNK Neimari.

Rezultat: MNK Neimari – MNKF Željezničar 6:5 (2:2);

Strijelci za MNK Neimare bili su Amir Baručija (3x) u 31′, 37′ i 39′, Seldin Zatagić (2x) u 13′ i 34′, te Ivica Marić, autogol u 14′.

Za MNKF Željezničar strijelci su bili: Bakir Hota u 6′, Haris Baručija u 13′ i 29′, Haris Ajnadžić i 30′ i Anes Džafo u 38′

Sastav ekipe MNK Neimari:

Aldin Beganović (golman), Sulejman Salkić, Nermin Pašalić (cap), Amar Šišić, Amir Baručija, Adi Durmo (golman), Samir Adilović, Mirza Sejmen, Alija Bajrić, Hadis Krehmić, Erdin Ramić, Amar Vehabović, Seldin Zatagić, Emin Husejnović. (Predstavnik kluba Enes Kovačević);

U derbi susretu ekipa, koje su prošle sezone opravdale uloge favorita, zauzele prva dva mjesta u grupi 1 i samim tim igrali play off za ulazak premijer ligu BiH u futsalu, vidjeli smo veliku borbu i veliki preokret u posljednjih deset minuta utakmice u korist domaće ekipe Neimari.

Poeveli su gosti u 6′, a prednost „podebljali“ u 13′. Do poluvremena domaći uspjevaju da izjednače golovima Seldina Zatagića u 13′ i autogolom Marića u 14′ na 2:2. U drugom poluvremenu gosti povovo prelaze u vođstvo od 2:3 u 29′ i na 2:4 u 30′.

U zadnjih 10 minuta velika rezultatska drama. Domaći postižu tri gola zaredom u 31′ (Amir Baručija), 34′ (Seldin Zatagić) i 37′ Amir Baručija) za potpuni preokret na 5:4 za Neimare.

U narednoj minuti gosti uspjevaju da izjednače na 5:5. Do kraja utakmice u predzadnjoj, 39′ domaći postižu pobjedonosni gol preko trostrukog strijelca Amira Baručije za veliku pobjedu u derbiju od 6:5.

-Po ko zna koji put pokazali smo karakter, da smo veliki borci i da u fudbalu imamo odnos “do posljednje sekunde”. Zahvaljujemo se našim igračima na zalaganju i borbenosti, a gostujućoj ekipi na fer i korektnoj igri. -, kazali su u MNK Neimari nakon ove velike pobjede u derbiju.

Ovo je treća pobjeda Neimara pod vođstvom novog trenera MNK Neimari, Mirka Čampare.

Rezultati  4.kola:

MNK Neimari – MNKF Željezničar 6:5

MNK DiaBiH – FK Konjic 5:1

MNK Drina – MNK Žepče (Igraju 29.11. u 17h)

(Slobodna je ekipa Iskra Vrbas)

E.Imamović; Foto arhiva



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno