Ostali sportovi

Futsal: Pobjeda MNK „Neimari“ Zenica nad Konjicom u Visokom

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U 10. kolu Prve futsal lige FBiH, grupa 1, malonogometni klub (MNK) „Neimari“ Zenica bili su domaćini  ekipi FK Konjic u KSC Mladost u Visokom. Ovo je treće kolo u drugom dijelu sezone. Utakmica je odigrana bez prisustva publike zbog pandemije koronavirusa, COVID-19, u cijelom svijetu. Zasluženu pobjedu u ovom susretu ostvarila je domaća ekipa MNK Neimari.

Rezultat: MNK Neimari – FK Konjic 3:1 (1:1); Strijelci, prema zapisniku sa utakmice, za MNK Neimare bili su: Alija Bajrić u 8′ i 35′ i Seldin Zatagić u 27′. Strijelac jedinog gola za Konjic bio je Senad Dizdarević u 20.minuti. Prvi sudija bio je Oliver Žilić (Vitez), drugi sudija Fuad Jasenković (Sarajevo), a delegat Josip Puljić (Fojnica).

Sastav ekipe Neimari: Aldin Beganović (golman), Amar Šišić, Sulejman Salkić, Amir Baručija, Seldin Zatagić (cap), Venes Huskić (golman), Elmin Zatagić, Alija Bajrić, Hadis Krehmić, Erdin Ramić, Amar Vehabović, Ali Babić, Emin Husejnović. (Trener Mirko Čampara);

Ovo je sedma pobjeda MNK Neimari, trenera Mirka Čampare, u tekućem prvenstvu uz dva poraza, 21 bod i drugo mjesto na tabeli. Trenutno, na čelu tabele, nakon 9.kola, je bugojanska ekipa MNK „Iskra Vrbas“, bez poraza, sa sedam pobjeda i jednim remijem, 22 boda. U današnjoj utakmici u Visokom zenički Neimari su odigrali dobru utakmicu i zabilježili veoma vrijednu pobjedu nad neugodnom ekipom Konjica. Neimari dolaze u vođstvo od 1:0 u 8′ preko Alije Bajrića. Gosti iz Konjica su do poluvremena uspjeli izjednačiti na 1:1 u zadnjoj minuti prvog poluvremena preko Senada Dizdarevića. Neimari obezbjeđuju vrijednu pobjedu sa dva gola u drugom poluvremena. Vođstvo od 2:1 donio je kapiten Seldin Zatagić u 27′, a pobjedu od 3:1 potvrdio je svojim drugim golom Alija Bajrić u 35.minuti. Ekipa „Neimara“ je u nizu od četiri prvenstvene pobjede, jednu iz prvog i tri iz drugog dijela sezone.

Kao što smo ranije objavili, Odlukom menadžmenta Javnog preduzeća za upravljanje i održavanje sportskih objekata Zenica od 04. februara 2021.godine, da će se vršiti naplata svih usluga prema važećem cjenovniku, većina zeničkih sportskih organizacija koji koriste usluge Arene „Husejin Smajlović“ za treniranje i odigravanje mečeva, došla je u nezavidnu situaciju. Zbog skromnog budžeta MNK “Neimari”, nisu u stanju da izdvoje 2.000 KM za usluge Arene za odigravanje meča sa Konjicom, već su prinuđeni da potraže drugu dvoranu. Pronašli su rješenje u Visokom, gdje će platiti usluge korištenja dvorane u iznosu od 300 KM.

Parovi 10.kola, 13./14.2.2021.:

MNK Neimari – FK Konjic 3:1

MNK Iskra Vrbas – MNKF Željezničar (14,30)

MNK DiaBiH – MNK Žepče (14.2. u 14 sati)

(Slobodna je ekipa Drina)

E.Imamović; Foto galerija MNK Neimari



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno