Ostali sportovi

Futsal: Ove subote zenički MNK Salines-Neimari domaćini ekipi MNK Brotnjo – Pobjedom ovjeravaju učešće u Play Offu za prvaka BiH

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Predstojećeg vikenda igraju se utakmice 15.kola Premijer futsal liga BiH, u kojoj debituje i zenička ekipa MNK Salines-Neimari. Po dvije utakmice su na rasporedu u subotu i nedjelju, a jedna u utorak 12.3.godine.

U ovom kolu Zeničani su domaćini ekipi MNK Brotnjo iz Čitluka, „fenjerašu“ na tabeli. Jesenas u Čitluku bilo je iznenađujućih 5:4 za Brotnjo, jedna od dvije pobjede Brotnja.

Utakmica 15. kola Premijer futsal lige BiH, MNK Salines-Neimari – MNK Brotnjo igra se u subotu 9.marta u gradskoj Areni „Husejin Smajlović“ Zenica sa početkom u 20 sati.

Inače, u 14 proteklh kola prvenstva zenički Salines-Neimari upisali su 8 pobjeda i 6 poraza.

U prva dva kola zabilježili su dva poraza od aktuelnog prvaka i viceprvaka, kod kuće od Radnika iz Bijeljine 2:5, te u gostima od Mostara SG 5:1. U 3.kolu sa kao domaćini sa 6:1 pobijedili Hercegovinu iz Širokog Brijega, a zatim u gostima, 4.kolo, Bosnu Kompred u Tuzli sa 0:1. U 5.kolu pobjeđen je Zenici, u derbiju, sarajevski Futsal Željezničar sa 4:2, a u 6.kolu su doživjeli iznenađujući poraz u Čitluku od Brotnja sa 5:4. U 7.kolu pobjeđen je banjalučki Borac u Zenici sa 4:2, u 8.kolu poraz od Sloge u Gornjem Vakufu sa 5:3, u 9. kolu pobjeđeno je, kod kuće, GFC Sarajevo sa 4:3, u 10.kolu poraz u Biljeljini od Radnika sa 7:1, u 11. kolu poraz u Areni od FC Mostar SG sa 3:5, u 12.kolu pobjeda u Širokom Brijegu nad Hercegovinom sa 3:4, u 13 kolu bolji od Slobode-Kompred u Areni sa 7:4, te u 14.kolu velika pobjeda u Sarajevu protiv Futsal Željezničara sa 5:7.

Službena lica za utakmicu u Zenici: Prvi sudija Mirza Zubić Visoko), drugi sudija Almedin Berilo (Hrasnica), treći sudija Goran Ikić (Doboj), delegat Risto Ivanović (Istočno Sarajevo), posmatrač suđenja Muhamed Bogilović (Sarajevo).

Na oficijelnoj facebook stranici kluba, MNK Salines-Neimari, uputili su poziv navijačima u kojem se, pored ostalog, kaže sljedeće:

-Nakon velike i jako važne pobjede prošlog vikenda u Sarajevu, ove SUBOTE nas u našoj ARENI očekuje utakmica u kojoj imamo priliku ispisati još jednu stranicu historije našeg kluba.

Naime, eventualnom pobjedom protiv ekipe MNK Brotnjo ovjeravamo svoje učešće u PLAY OFFu za PRVAKA NAŠE ZEMLJE U FUTSALU. Da, da, dobro ste čuli. Debitantska sezona u eliti i odmah imamo priliku za doigravanje sa najboljim ekipama Bosne i Hercegovine koje će se boriti za TITULU PRVAKA. Velika je to stvar, kako za naš klub, tako i za kompletan grad ZENICU.

ZATO, U SUBOTU 09.03.2024. GODINE POZIVAMO SVE SVOJE NAVIJAČE I ONE KOJI VOLE FUTSAL, VOLE SPORT I VOLE NAŠE NEIMARE, DA DOĐU I PODRŽE MOMKE KOJI SU POKAZALI DA SE PREDAN RAD I TRUD NA KRAJU UVIJEK ISPLATI. NAGRADIMO IH NAŠIM DOLASKOM I APLAUZOM SA TRIBINA, A ONI TO UVIJEK ZNAJU VRATITI NA NAJBOLJI MOGUĆI NAČIN. ❗️ S V I    U    A R E N U ❗️ -, stoji u objavi Kluba..

Parovi 15.kola

Subota, 9.3.2024.god.

Salines-Neimari – Brotnjo (20h)

Sloga – Borac (19)

Nedjelja, 10.3.

Radnik – Futsal Željezničar (19)

Hercegovina – G.F.C. Sarajevo (19,30)

Utorak, 12.3.

Mostar SG – Sloboda-Kompred (17,30)

Nakon 14.kola prvo mjesto na tabeli je Radnik (Bijeljina) sa 32, drugi Mostar SG sa 28, treća Sloga sa 28, četvrti Salines-Neimari sa 24 i t.d. Na začelju je Brotnjo sa 6 i Sloboda-Kompred sa 12 bodova.

E.Imamović

Foto arhiva



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno