Ostali sportovi

FOTO: Bernardina Hadžiselimović pobjednica Drugog Osmomartovskog šahovskog turnira

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Šahovski klub “Čelik” Zenica organizovao je 2. Šahovski turnir povodom 8. marta – Međunarodnog dana žena. Turnir se igrao proteklog petka, 08.marta 2024.godine, od 17,00 sati u prostorijama Šahovskog doma u Zenici. Na turniru je učestvovalo ukupno 17 takmičarki.

Nakon 7 odigranih kola prvo mjesto zauzela je Bernardina Hadžiselimović sa 6,5 poena, koliko ima i dugoplasirana Adna Kos, ali sa nešto slabijim dodatnim kriterijem. Treće mjesto pripalo je Elmi Kos sa 5 osvojenih poena. Od četvrtog do 7.mjesta, sa po 4 poena, plasirale su se: Lamija Hatibović, Ena Doglod, Sebila Pašalić i Kanita Biogradlija i t.d.

Detaljnije o turniru možete pogledati klikom na sljedeći link: https://chess-results.com/tnr905406.aspx?lan=1&art=1&turdet=YES .

Turnir se igrao po švicarskom sistemu od 7 kola sa tempom igre od 5 minuta + 3 sekunde po igračici.

Direktor turnira bio je Vedad Šestić, predsjednik ŠSZDK.

Sudije su bili: IM Goran Trkulja i NA Belmir Miskić.

Svim učesnicama turnira uručene su simbolične nagrade.

Ovim putem, Šahovski klub “Čelik” Zenica se zahvaljuje svim prijateljima Kluba, koji su pomogli u realizaciji ovog turnira.

E.Imamović

Foto V.Šestić



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno