Ostali sportovi

Futsal: Ove subote zenički MNK Salines-Neimari domaćini ekipi FC Mostar SG

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Futsal: Ove subote zenički MNK Salines-Neimari domaćini ekipi FC Mostar SG- Predstojećeg vikenda igraju se utakmice 11.kola Premijer futsal liga BiH, u kojoj debituje i zenička ekipa MNK Salines-Neimari. Četiri utakmice su na rasporedu u subotu 27.1. , a jedna u nedjelju 28.1.2024.godine.

U ovom kolu Zeničani su domaćini mostarskoj ekipi FC Mostar SG, višestrukom prvaku i prošlogodišnjem viceprvaku. Jesenas u Mostaru bilo je 5:1 za Mostarce.

Utakmica 11. kola Premijer futsal lige BiH, MNK Salines-Neimari – FC Mostar SG igra se u subotu 27.januara u gradskoj Areni „Husejin Smajlović“ Zenica sa početkom u 17 sati.

Inače, u deset proteklh kola prvenstva zenički Salines-Neimari upisali su pet pobjeda i pet poraza.

U prva dva kola zabilježili su dva poraza od aktuelnog prvaka i viceprvaka, kod kuće od Radnika iz Bijeljine 2:5, te u gostima od Mostara SG 5:1.

U 3.kolu sa kao domaćini sa 6:1 pobijedili Hercegovinu iz Širokog Brijega, a zatim u gostima, 4.kolo, Bosnu Kompred u Tuzli sa 0:1. U 5.kolu pobjeđen je Zenici, u derbiju, sarajevski Futsal Željezničar sa 4:2, a u 6.kolu su doživjeli iznenađujući poraz u Čitluku od Brotnja sa 5:4. U 7.kolu pobjeđen je banjalučki Borac u Zenici sa 4:2, u 8.kolu poraz od Sloge u Gornjem Vakufu sa 5:3, u 9. kolu pobjeđeno je, kod kuće, GFC Sarajevo sa 4:3, te u 10.kolu poraz u Biljeljini od Radnika sa 7:1.

Službena lica za utakmicu: Prvi sudija Faik Kečo (Sarajevo), drugi sudija Almedin Berilo (Hrasnica), treći sudija Sanel Herceglija (Sarajevo), delegat Risto Ivanović (I.Sarajevo), posm. suđenja Ljubiša Čelić (Doboj).

Na oficijelnoj facebook stranici kluba, MNK Salines-Neimari, uputili su poziv navijačima u kojem se, pored ostalog, kaže sljedeće:

– U SUBOTU nova utakmica naših NEIMARA. U našu ARENU nam stiže višestruki prvak i prošlogodišnji viceprvak naše zemlje u futsalu ekipa FC Mostar SG ‘Staklorad’.

Svima koji prate futsal jasno je o kakvim igračima i kakvoj ekipi se radi. Pojačani sa nekoliko zvučnih imena dolaze u Zenicu sa imperativom pobjede.

Međutim, i mi se nešto pitamo i nećemo ih sigurno dočekati sa bijelom zastavom. Poslije velikog poraza u Bijeljini, naši momci će dati sve od sebe da pokažu da je to bio samo loš dan.

ZATO VAS SVE POZIVAMO DA U ŠTO VEĆEM BROJU DOĐETE U NAŠU ARENU, UŽIVATE U DOBRIM POTEZIMA I NARAVNO DATE PODRŠKU NAŠIM MOMCIMA U POHODU NA OSTVARIVANJE NAŠIH CILJEVA. ZAJEDNO SMO JAČI -, stoji u objavi Kluba..

Parovi 11.kola

Subota, 27.1.2024.god.

Salines-Neimari – Mostar SG (17h)

Borac – Sloboda-Kompred (13)

Radnik – G.F.C. Sarajevo (19)

Sloga – Hercegovina (19)

Nedjelja, 28.1.

Brotnjo – Futsal Željezničar (19,30)

Nakon 10.kola prvo mjesto na tabeli je Radnik (Bijeljina) sa 25 bodova, drugi je Mostar SG sa 22, treća je Sloga (Gornji Vakuf/Uskoplje) sa 19 bodova, četvrto je G.F.C.Sarajevo sa 15, peti su MNK Salines-Neimari (Zenica), takođe, sa 15 bodova i t.d.

Na začelju su MNK Brotnjo sa 3 i Sloboda-Kompred sa 9 bodova.

E.Imamović

Foto arhiva



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno