Sudske klupe

FUP: Tri osobe iz Zenice osumnjičene za zloupotrebu položaja i procjene, šteta milionska

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Federalna uprava policije je Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona podnijela Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu protiv tri osobe inicijala N.K. (1955.), A.T. (1968.) i M.M. (1966.). Njih se sumnjiči za zloupotrebu položaja ili ovlasti te zloupotrebu procjene.

Navedene tri osobe su osumnjičene da su iskoristile svoja službena ovlaštenja suprotno odredbama člana 42. i 43. Statuta pravne osobe NN Company d.o.o. Zenica, s namjerom pribavljanja protupravne imovinske koristi pravnom licu EU Exsplosive d.o.o. Zenica, tako što su zaključivali više štetnih ugovora o preuzimanju kompletnog mobilnog postrojenja kao i proizvodnog i prodajnog procesa od pravne osobe NN Company.

Pravna osoba EU Exsplosive tako je stekla protupravnu imovinsku korist od oko 1.500.000 KM, za koji je istovremeno oštećena pravna osoba NN Company. Pored navedenog nanesena je materijalna šteta pravnoj osobi NN Company od 10.403.610,25 KM.

Zajednički istražni tim Federalne uprave policije i Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona nastavlja aktivnosti na ovom predmetu.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno