Nogomet

FSBiH smijenio Komitet za sudije i suđenje

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FSBiH smijenio Komitet za sudije i suđenje- Komitet za hitnost Fudbalskog saveza BiH, na sastanku održanom danas, donio je odluku da se smijeni Komitet za sudije i suđenje FSBiH.

– Novi članovi Komiteta za sudije i suđenje FSBiH, bit će imenovani na redovnoj sjednici Izvršnog odbora koja će se održati 27. marta 2021. godine – saopćeno je iz FSBiH.

Smijenjeni su: Hrvoje Turudić, Ibrahim Hasanbegović, Muamer Bureković, Ognjen Valjić, Dragan Banjac i Miro Hrkač.

Sjednice Komiteta u posljednje vrijeme su prekidane, dvojica Bošnjaka često su preglasavani, a sve je počelo nakon što je član ovog tijela postao Ognjen Valjić, generalni sekretar FSRS i desna ruka Vice Zeljkovića, novog predsjednika FSBiH.

Potvrdio je to i Zoran Rebac, doskorašnji predsjednik Komiteta, koji je krajem prošle godine podnio ostavku.

– U Komitetu sam nešto više od tri godine i moram istaći da je sve do dolaska novih članova, rad Komiteta proticao u korektnoj atmosferi, te donošenju odluka koncenzusom, a zanemarivo rijetko, većinom glasova.

Vi ste bez uporišta u bilo kojem normativnom aktu, za vrijeme trajanja mandata, smijenili Nenada Šukurmu, iznimno stručnog i karakternog člana Komiteta, te na mjesto člana imenovali Ognjena Valjića.

Njegovim dolaskom poremećen je normalni rad i komuniciranje između članova Komiteta.

Frustracije i antagonizam prema članovima Komiteta, koji su ga prije tri godine suspendovali na duži period, što je na kraju rezultiralo i njegovim prestankom suđenja, ispoljava na gotovo svakoj sjednici Komitet – napisao je Rebac u ostavci koju je krajem prošle godine dostavio Izvršnom odboru FSBiH.

Klubovi su sve nezadovoljniji suđenjem, a i posljednje delegiranje arbitara za 23. kolo urađeno je na način da su preglasana dvojica Bošnjaka – Ibrahim Hasanbegović i Muamer Bureković.

Izvor: Faktor



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno