Nogomet

FOTO: Dvije visoke pobjede Čelikovih omladinaca u Zenici, Novom Travniku 15 golova

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Dvije visoke pobjede Čelikovih omladinaca u Zenici, Novom Travniku 15 golova- Danas, 21.marta 2021.godin, u Omladinskoj ligi BiH u nogometu, grupa Centar 2, kadeti i juniori NK Čelik odigrali su dvije utakmice iz 20.kola OL BiH.

Na stadionu Kamberovića polje, teren „B“ sa plastičnom podlogom, vrijeme suho i prohladno, + 2* C, omladinci Čelika ugostili su ekipu NK Novi Travnik, te ostvarili ubjedljive pobjede i to :

KADETI: NK ČELIK – NK NOVI TRAVNIK 6:0 (4:0)

JUNIORI: NK ČELIK – NK NOVI TRAVNIK 9:1 (6:1)

KADETI, trener Izudin Kamberović, predstavnik kluba Ivo Jelović

Strijelci za kadete Čelika bili su: Ali Babić u 6′ i 34′, Haris Islambegović u 12′, Emin Ferhatović u 15′, Emir Zatagić u 61′ i Vildan Kasap u 78′;

Nakon 20.kola kadeti Čelika su drugi na tabeli, dok je prvi na tabeli Travnik.

JUNIORI

Sastav juniora Čelika:

Adi Durmo (cap), Tarik Kovač, Muris Behadarević, Ismet Gračić, Amar Muračević, Davud Arnautović, Ali Međuseljac, Adnan Mašić, Imran Džaferović, Asmer Bahtić,  Ervin Pašalić. (Trener Armin Duvnjak, predstavnik kluba Ivo Jelović).

Na klupi: Davud Jašarević, Kenan Selimanović, Edi Užičanin, Hamza Karabegović, Damir Oruč, Sanjin Karić, Amir Mušinović.

Strijelci golova za juniore Čelika: Ali Međuseljac u 15′, 30′ i 71′, Adnan Mašić u 27′ i 51′ (P), Imran Džaferović u 32′ i 43′ i Davud Arnautović u 18′, dok je jedini gol za goste iz Novog Travnika postigao Budimir Emanuel u 4.minuti.

Sudije su bili: Glavni sudija Darko Kusmuk (Pale), sudija 1 Vesna Miletić (Pale), sudija 2 Uroš Kovačević (Istočno Sarajevo), a delegat je bio Dobro Skakavac (Istočno Sarajevo).

Gosti dolaze, iznenađujuće, do vođstva od 0:1 u 4.minuti, ali su se juniori Čelika ubrzo konsolidovali i do poluvremena postigli šest golova. U drugom poluvremenu Zeničani su postigli još tri gola za konačnih, ubjedljivih i zasluženih 9:1.

Sa utakmice juniora donosimo i foto galeriju.

Nakon jučerašnjeg poraza glavnog konkurenta za prvo mjesto, ekipe Romari od ekipe Vis Simm Bau sa 2.1, juniori Čelika sada imaju četiri boda prednosti. Nakon 20.kola juniori Čelika su prvi na tabeli.

U idućem, 21.kolu, ekipe Omladinaca Čelika gostuju kod ekipe NK Krivaja iz Zavidovića.

Tekst i foto galerija

E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno