Ostali sportovi

FOTO+VIDEO: Završen Međunarodni atletski miting u Zenici – Dobri nastupi Tuke, Mujezinovića, Pezera i Alića

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO+VIDEO: Završen Međunarodni atletski miting u Zenici – Dobri nastupi Tuke, Mujezinovića, Pezera i Alića – Danas je u Zenici održan 9. Međunarodni atletski miting “Zenica 2018”, na kojem je učestvovalo 168 takmičara iz 24 zemlje u ukupno 15 disciplina. Najbolji i najvredniji rezultat mitinga ostvario je Filip Mihaljević iz Hrvatske, koji je pobijedio u disciplini bacanja kugle, te je s dužinom 21.33 metra postavio svoj lični rekord, ali i drugi rezultat trenutno u Evropi.

Takmičenje u bacanju kugle bilo je i najzanimljivije, ali i najbolje, budući da su nastupili pored Mihaljevića, još i Pezer, Alić, Kolašinac, sve velika imena u ovoj disciplini. Mesud Pezer zauzeo je drugo mjesto, a kuglu je bacio 20.78 metara, dok je Hamza Alić završio treći s dužinom od 20.45 metra.

Kada je u pitanju discipline bacanje koplja, zbog povrede već u prvom bacanju, Dejan Mileusnić je ostao bez prvog mjesta, prvi je bio Vedran Samac iz Srbije, a Mileusnić je s hicem iz prve serije od 73.70 metra završio kao treći. U disciplini skok u vis, velika nada zeničke, ali i bh. atletike Maid Redžić je osvojio prvo mjesto s preskočenih 205 cm.

Na samom kraju mitinga, standardno poslastica za sve ljubitelje atletike. Na utrci 800 metara, dva domaća takmičara, Amel Tuka i Abedin Mujezinović. U veoma dobroj utrci, uz veliku podršku više do 1.000 gledatelja danas na stadionu Kamberovića polje, Amel Tuka je prošao prvi kroz cilj s rezultatom 1:47:51, dok je Abedin Mujezinović kao drugoplasirani istrčao 1:47:80.

Vrijedi istaći i odličnu organizaciju mitinga u režiji AK “Zenica”, iako je treći put uzastopno na mitingu padala kiša, uspjeli su miting završiti bez ikakvih problema, ali i što je najbitnije bez nekih težih povreda učesnika. Naredne sezone očekuje se još jači miting, što su i najavili organizatori.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno