Ostali sportovi

FOTO: U Zenici otvoreno 26. Balkansko prvenstvo u stonom tenisu za mlade

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: U Zenici otvoreno 26. Balkansko prvenstvo u stonom tenisu za mlade – Danas 06.juna 2018.godine u Zenici, u Areni „Husejin Smajlović“, otvoreno je 26.Balkansko prvenstvo u stonom tenisu za mlade, a koje će trajati do 10.juna.

Organizatori su Stonoteniski savez BiH i Stonoteniski klub Mladost iz Zenice.

Na ceremoniji otvaranja prisutnim su se obratili Sumeja Mujkanović, pomoćnica gradonačelnika Zenica za društvene djelatnosti, Miralem Galijašević, premijer ZDK i Semir Šut, predsjednik Organizacionog odbora, koji je i proglasio Prvenstvo otvorenim. Oni su zaželjeli dobrodošlicu svim takmičerima, puno uspjeha, sjajnu igru i dobru zabavu.

– Stonoteniski entuzijasti grada Zenica, Zeničko-dobojskog kantona i cijele Bosne i Hercegovine, domaćinski će dočekati takmičare i goste, ukazati im svoje poznato gostoprimstvo, a u takmičarskom dijelu stvoriti sve potrebne uslove za maksimalne sportske rezultate. Želim vam uspjeh i dobre rezultate, – kazao je na kraju svog obračanja Semir Šut, predsjednik Organizacionog odbora.

Organizacioni odbor uložio mnogo truda da bi ovaj turnir bio održan na nivou.

Prijateljstva i druženja su temelj za prosperitet, a upravo ovakvi događaji su nosioci takvih vrijednosti.

Na Balkanskom prvenstvu za mlade učestvuje jedanaest reprezentacija (Bugarska, Rumunija, Moldavija, Turska, Albanija, Kosovo, Crna Gora, Makedonija, Srbija, Slovenija i BiH). Na prvenstvu će također učešće uzeti i 40 međunarodnih sudija, a prvenstvo će brojati oko 220 učesnika.

BiH će na ovom prvenstvu predstavljati 24 člana u četiri selekcije. Selektori BiH su Amela Hadžiahmetović, Goran Unčanin, Igor Mihajlović i Goran Rajčić.

Prvenstvo se igra u četiri kategorije: kadeti, kadetkinje, juniori i juniorke, a za vrijeme turnira biće upriličeno 14 proglašenja pobjednika.

U toku trajanja prvenstva susreti će biti igrani svaki dan od 9h pa do 21h. Obezbjeđeno je 20 pehara, 80 diploma i 152 medalje za učesnike.

Generalni sponzori turnira su kompanije ArcelorMittal Zenica i RM-LH Zenica, a sponzori grad Zenica, Zeničko-dobojski kanton i drugi zlatni sponzori.

U zabavnom dijelu, nakon otvaranja, prisutne su zabavljali folklorna sekcija Bosnia folka, te plesni klubovi Shadows i Stars iz Zenice.

Generalni medijski pokrovitelj je RTV Zenica, a među ostalim medijskim pokroviteljima je i Zenicablog.

Tekst i foto galerija

E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno