Ostali sportovi

FOTO+VIDEO: Pogledajte snimak dočeka Amela Tuke na Kamberovića polju

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Najbolji bh. atletičar i viceprvak svijeta na 800 metara Amel Tuka stigao je večeras u Zenicu gdje mu je upriličen spektakularan doček na stadionu Kamberovića polje, gdje postigao svoje prve atletske uspjehe, prije nekoliko godina.

Na tribinama je bilo oko tri hiljade gledatelja koji su ovacijama dočekali Tuku, koji je na Svjetskom prvenstvu u Dohi osvojio srebrenu medalju u utrci na 800 metara.

– Imao bih dosta toga da kažem. Prije četiri godine smo slavili prvu medalju koju sam osvojio, sad smo popeli zajedno na jednu stepenicu više. Želim vam reći da sam izuzetno ponosan. Prvo što sam pomislio kada sam prošao kroz cilj je upravo ova podjela radosti s vama. Ja svoj narod stvarno volim u srcu i svoju BiH”, rekao je Tuka, a onda nakon ovacija i zaplakao.

– “I prije odlaska u Dohu sam rekao da sam spreman. Imao sam dobre rezultate cijele godine. Imao sam malih problema pred nastup u polufinalu. Završio i u bolnici, nakon kvalifikacione trke. Ipak, zajedno sa svojim trenerom prebrodili smo sve i na kraju stigli do medalje, dodao je.

– Šta da vam kažem, prije svega veliko hvala što ste izdvojili svoje vrijeme i što ste mi priredili ovaj nevjerovatan doček. To vam je od srca hvala i vi ste moji! Drago mi je što je večeras moj trener sa mnom i pozdravite ga i on je najzaslužniji za moj uspjeh – kazao je na početku svog obraćanja Tuka.

– Moje prve misli kada sam prošao kroz cilj je bilo upravo ovo, da podijelim s vama ovu radost, jer koja bi svrha svega ovoga bilo da ne mogu sa vama sve podijeliti. Ja svoj narod stvarno volim u srcu i svoju BiH. Ostanite ponosni, ne zaboravite svoju vjeru, porijeklo i tradiciju – rekao je Tuka u emotivnom govoru.

Tuka ističe kako je porodica stub svega te da mu je ona dala dodatnu snagu.

– Njima se najviše zahvaljujem. Osim mog trenera, okupili smo i cijeli jedan profesionalni tim. U tim teškim trenucima u proteklim godinama uvijek sam imao podršku svojih sponzora kao što je “HIFA petrol” i “BH Telecom”. Svima njima se zahvaljujem. Dobre priče nastavljamo, ali bez vas, navijača, nije to to – poručio je Tuka.

– Osim mog trenera, okupili smo i cijeli jedan profesionalni tim. U tim teškim trenucima u proteklim godinama uvijek sam imao podršku svojih sponzora kao što je HIFA petrol i BH Telecom. Svima njima se zahvaljujem. Dobre priče nastavljamo, ali bez vas, navijača, nije to to, poručio je Tuka.

Našeg najuspješnijeg sportistu prilikom izlaska na pozornicu dočekao je veliki vatromet. Podsjetimo, Amel je danas doputovao u Sarajevo gdje su ga također dočekali brojni navijači, a nakon toga je boravio i u Kaknju, u kojem je odrastao. i tamo su mu sugrađani priredili veličanstven doček.

Javni servis BHT je prenosio doček u Zenici, a Zenicablog ga je prenosio na Facebooku. Pogledajte snimak cjelokupnog programa iz Zenice.

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno